kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Eylül 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Taha Kıvanç olarak bu resmi kullanıyor.

'İki yazarı tek adam fiyatına çalıştırıyorlar'

26.08.2007
- Cümle alem biliyor Taha Kıvanç adıyla yazılar yazdığınızı. Neden sürdürüyorsunuz bu iki yazarlı durumu?
- Bundan keyif alıyorum. Bir dönem Bülent Şirin imzasıyla yazdığımda, yazarın bilinmemesinde yarar olan yazılar yazıyordum. Amaç, anonim bir isim altında başkalarının da katkıda bulunduğu bir sütundu. O olmadı, ilk günden itibaren ben yazdım ama öyle yazılar yazdım ki, benim yazdığım bilinirse gazetenin başyazarı olarak yanlış anlaşılabilirdi. Sonra bu bilinir bir isim haline dönüşünce Taha Kıvanç oldum. İlk yazdığım günden beri herkes biliyordu, bilinmesinde de bir mahzuru yok benim açımdan. Sadece farklı üslup, farklı yaklaşım, farklı konular yazmak derdindeyim. Ben Taha Kıvanç olarak yazdığım konuların çoğunu Fehmi Koru olarak yazamam.

- Taha Kıvanç ve Fehmi Koru yazılarının hangisinden daha çok keyif alıyorsunuz? Yani hangisi daha usta, daha kurnaz, daha kıvrak?
- Ben kendi yazılarıma okur olarak yaklaşsam herhalde 'Kulis'i daha cazip bulurdum.

- Neden?
- Gayet basit, daha sorgulayıcı bir üslup var orada; insanın merak güdüsünü çok fazla tatmin eden bilgiler ve yaklaşımlar var. Bilgiler bence çok önemli, keşke birisi benim için böyle bir çalışma yapsa da, ben onun sütununda böyle bilgiler bulabilsem! Birisi sinemaya gidecek, DVD'ler izleyecek, birileriyle görüşecek, o görüşmede birtakım sorular soracak, onu arayacaklar...

- Peki o zaman diğerine niye ihtiyaç duyuyorsunuz?
- Talep var! İki yazarı tek adam fiyatına alıyorlar gazeteye, daha ucuza mal ediyorlar!