kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Eylül 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

'Merkez medya muhafazakâr!'

26.08.2007
- İddia edildiği gibi AKP iktidarından sonra kıymeti artmış bir gazeteci misiniz?
- Olabilir, bir mahzuru yok benim açımdan ama AKP iktidarı öncesinde yıldızım daha da parlıyordu! ANAP döneminde de söylenebilirdi bu; Turgut Özal'a yakındım ama bu yakınlık parlamam için bir şey ifade etmiyordu. AKP'ye gerçekten de yakın olabilirim çünkü çok insan tanıyorum orada, ama çat kapı kapılarını çalıp da, 'Arkadaşlar beraberiz ya, bana da bir şey' deme ya da akıl verme gibi bir derdim yok. Sadece onların frekanslarına yakın olduğum için yaptıkları şeyleri daha iyi anlıyorum. Başkalarından bir adım daha ilerde olmamın sebebi budur.

- 'Hükümet sözcüsü gibi davranıyor' diyenler de var...
- Ben üzerime alınmıyorum çünkü öyle davranmıyorum ama insanlar her şeyi söyleyebilir.

- Farklı alanlarda kalem oynatan biri olarak hiç 'merkez medya'da yazmak istemediniz mi?
- Benim merkez medyada yazmama diye bir prensibim yok. Yeni Şafak patronajı, yazarlara öyle bir özgürlük tanıyor ki, bulunduğum yerde rahatım, niye ayrılayım! Yıllar içerisinde SABAH dahil çok gazeteden teklif aldım ama o zamanlar şartlar bana çok uygun gelmedi. Şartlardan kastım; politik şartlar... Dolayısıyla hep şunu düşündüm, burada bulunduğum süre içerisinde elde ettiğim özgürlüğü yeni geçeceğim yerde bulabilecek miyim? Benim için en önemli soru bu. Yazıma çok belirgin bir hata koysam, tuzak bir hata, o hata yarın aynen çıkar. O kadar yazıma dokunmuyorlar.

- Merkez medyayı daha mutaassıp, daha muhafazakâr bulduğunuz doğru mu peki?
- Belki sosyal hayatta, belki bazı temel tercihlerde hiç muhafazakâr, mutaassıp olmayabilirler ama benim önem verdiğim fikir konularında at gözlüğü takmış pek çok insan görüyorum, çok önyargılı olabiliyorlar. Mesela benim çevremdeki insanlar farzımahal dedikten sonra her şeyi tartışabilir, 'Allah var mıdır? Farzı mahal Allah yoksa ne olur?' tartışılabilir... Bir insan dindar olduğu halde böyle bir tartışmayı yürütebilir ama başkaları için bazı konular tartışılmazdır bu ülkede. İşte bu muhafazakârlık, önyargılar ve tabular merkez medyada çok daha yaygın.