kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Eylül 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Ev binlerce filmle dolu

18.08.2007
-Evdeki arşivinizde kaç filminiz var? Nasıl tasnif ediyorsunuz filmleri?
- 4 bin 400 film var. 400 tanesini henüz seyretmedim. Bazıları ülkesine, bazıları yönetmenine göre filmlerini dizer. Ben film isimlerine göre diziyorum. Filmleri öğrencilerimle seyretmeyi severim. Ama önemsiz bir filmse oturup kendi başıma seyrettiğim de olur.

- Film merkezine pek çok büyük yönetmen geldi. Sizin gençliğinizde, sevmediğiniz işi yaparken sinema salonlarında peşinden koştuğunuz yönetmenler şimdi ayağınıza geliyor!
- Evet, mesela Gus Van Sant geldi. Söyleşisi bitince üç saat kadar merkezde kaldı; sonra onu aldık, öğrencilerle hep birlikte Etiler'de kebapçıya gittik. Öğleden sonra 17.00'de geldi, geceyarısı ben kebapçıdan ayrıldığımda hâlâ öğrencilerle konuşmaya devam ediyordu. Gelen sanatçıların bazılarıyla konuşmak çok keyifli, bazılarıyla ise değil. Ken Russell merkeze geldiğinde sarhoştu. Çay vakti geldi, çay ikram ettik, "Bu nedir ya," dedi, şarap istedi. Şarap bulduk, soğuk olmadığını söyleyip şikâyet etti, elinde şarap bardağıyla kampüsü gezdi... Costa Gavras, Neil Jordan, Claire Denis gibi büyük isimler de geldi.