kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Eylül 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Modanın gerçek patronları

ESRA ÇORUH
18.08.2007
Günümüzde modanın yönünü Kate Moss, Siena Miller gibi stil ikonlarının yanı sıra Anna Wintour gibi moda dergisi editörleri de belirliyor. Modanın gerçek patronlarını mercek altına aldık..
Bir zamanlar Grace Kelly, Audrey Hepburn gibi ünlüler, giydikleriyle modaya yön verirdi. Bugün ise, Kate Moss, Sienna Miller gibi stilleriyle beğenilen ünlü isimlerle iç içe yürüyor moda. Süper model tanımını sıkça duymaya başladığımız 70'lerden 90'lara kadar, Cindy, Elle, Kate, Naomi gibi süper modeller de modada etkili oldular. Ardından bu kusursuz Amazon kadınlarına Julia Roberts, Halle Berry gibi Hollywood'da adından söz ettiren başarılı ve güzel aktrisler rakip olmaya başladı. Bu sefer de moda dergilerini onlar süsler oldu. Bugün moda, daha hızlı bir değişim içinde. Bir gün binlerce dolar değerindeki 'in' çanta, bir anda 'out' olabiliyor. Modayı çok yakından takip edenler bile, bu hızı değişimi yakalamakta zorlanıyor. İnsanların stil ikonları gibi görünme çabası sektördekilerin de işine gelince, bu isimler de modayı yönlendiriyor. Bugünün moda trendleri olan büyük boy çantalar, Jackie O stili güneş gözlükleri, platform ayakkabılar, leopar deseni, siyah oje, kafatası baskıları ya da dapdar jean'in bütün sorumlusu günümüz stil ikonları. Kate Moss, Sienna Miller, Lindsay Lohan, Victoria Beckham bugün bu moda akımının nedeni.

TASARIMCILARIN İLHAMI

Stil ikonlarında başı çeken isim Kate Moss. Times dergisinin En çok etkileyenler' listesinde yer alan Moss, tasarımcıların da ilham perisi. Topshop için yaptığı koleksiyonun yok satması, modaya olan etkisini bir kez daha kanıtlamış oldu. Erkekler için de Brad Pitt, Hugh Grant ya da Jude Law, modaya yön verenler olarak örnek gösterilebilir. Erkek moda tutkunları onlar gibi modern, metroseksüel bir görüntüye sahip olmak istiyor. Beyaz jean, erkekler için takı, pilot gözlükleri, üste oturan takım, jean'le klasik yelek, incecik kravat gibi trendlerde de bütün sorumluluk onların. Aslında stil ikonlarının da işi zor. Ne de olsa bu sıfatla anıldıkları için yanlış yapma şansları yok. Paparazzilerle karşılaşma tehlikesinde oldukları için de her zaman iyi görünmek zorundalar! Ünlüler ve moda hep birlikte yol almaya devam edecek. Bize de dergilerden onları takip etmek düşecek...