kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Ağustos 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Yeni evleneceklere tüyolar

11.08.2007
Evlilik hazırlıkları yaparken sürpriz aksaklıklar yaşamak istemiyorsanız, planlı hareket etmekte yarar var. Örneğin işe bir liste hazırlayarak başlayabilirsiniz..
İşte sonunda sevdiğiniz kişiyle evlenmeye karar verdiniz ve düğün hazırlıklarına başladınız. Tabii iş sadece düğünü planlamakla bitmiyor. Asıl öncelik vermeniz gereken hazırlıkların başında nerede oturacağınıza karar verip, burayı zevkinize uygun olarak dekore etmek geliyor. Ev dekorasyonu son derece keyifli olmasının yanında aslında biraz zahmetli ve masraflı bir iş. Yoğun bir koşturmaca içindeyken nereden başlayacağınıza karar veremeyebilirsiniz. Evin boya badanası, mobilyaların seçimi gibi daha büyük işlerin yanı sıra bir de düşünülmesi gereken detaylar var. Özellikle mutfak, evin en çok üzerinde durulması gereken bölümlerinde biri. Hele de yemeğe düşkün bir çiftseniz, mutfaktaki bütün aksesuarlarınızın tamam olmasında fayda var. Unutmayın ki, birlikte geçirilecek romantik gecelerin sırrı, lezzetli yemeklerle donatılmış bir sofrada yatıyor.

AİLESİNİ ŞAŞIRTIN
Sonra yeni evli çiftlerin yemekli misafiri de pek eksik olmaz. Mutfağınızda eksiksiz donanımınız olursa bütün davetlerden yüzünüzün akıyla çıkabilirsiniz. Tabii bu davetliler arasında eşinizin ailesi de yer alacak. Özellikle kayınvalidenizi hazırladığınız yemeklerle şaşırtmak sizin elinizde. Evinize alışveriş yaparken mutfak için gerekli aksesuarların bir listesini çıkarmayı ihmal etmeyin. Bir liste hazırladığınızda aklınıza gelmeyen ne kadar çok şey olduğunu göreceksiniz. Listenizi hazırlarken internetteki hazır evlilik listelerine göz atabilirsiniz. Ya da hâlâ kullanılmakta olan bir mutfağı örnek alabilirsiniz. Mutfağına düşkün bir aile büyüğünden de destek alabilirsiniz.

İÇİNİZE SİNMESİ LAZIM
Misafirlerinizi ağırlayacağınız yemek takımı, bardak takımı, çatal - bıçak takımı, örtü ve peçetelerin yemek odası takımınıza uygun olmasına özen gösterin. Tabii kendi tarzınıza ve zevkinize uygun olması da büyük önem taşıyor. Bir süre sonra sıkılmamak için bu konudaki seçimlerinizi iyi düşünüp öyle yapın. İçinize sinmesi çok önemli. Tabii hem eşinizin hem de sizin. İleride sorun yaşamak istemiyorsanız mümkünse alışverişe birlikte çıkın. Kısaca yeni evlenecek çiftler mutfak alışverişi yaparken öncelikle ihtiyaçları sonra kişisel zevkleri, ürünlerin kullanım kolaylığı, kalitesi, fiyatları ve evin tarzını göz önünde bulundurmalı.

DETAYLAR ÖNEMLİ
Bir mutfakta fırın, ocak, bulaşık makinesi, buzdolabı, havalandırma sistemi gibi göze görülen ve genellikle ilk başta şeçilen eşyalar olarak öne çıkıyor. Asıl iş dolapların içini dolduracak küçük ve gerekli aksesuarlar. Tencere, tava, süzgeç, rende, bıçak seti, çaydanlık, kek kalıpları, saklama kapları, baharat takımı, yemek önlüğü, tutacak, termos bir mutfakta bulunması gereken aksesuarların sadece bir kaçı. Tabii tezgâh üstünde kullanılabilecek küçük el aletleri olmadan da kusursuz bir mutfak düşünmek mümkün değil. Mutfak robotu, tost makinesi, ekmek kızartma makinesi, narenciye sıkacağı, fritöz, mikser derken aslında mutfakta bulunması gereken bir çok alet var. Son yıllarda mutfakta en çok öne çıkan aksesuarların başında ise 'blender' geliyor. Mutfağı hiç dağıtmadan, daha kısa sürede daha çok çeşitte yemekler hazırlayabilmek için bir blender almanız şart.