kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Ağustos 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

En çok Gisele kazanıyor

ESRA ÇORUH
11.08.2007
Dünyanın en güzel modellerinden olan Gisele Bündchen, bu yıl kazandığı 37.6 milyon dolarla diğer top modelleri geride bıraktı. 150 milyon dolarlık servetiyle Guiness Rekorlar Kitabı'na giren model, dünyanın en çok kazanan modeli unvanına sahip..
Top model olmak varmış! Brezilyalı model Gisele Bündchen'in yıllık kazancını duyunca başka bir şey düşünmedim doğrusu. Demek ki ince ve güzel olmak, banka hesabını kalınlaştırıyor... Hemen rejime başlıyorum, basketbol oynayıp süt içmem acaba boyumu da uzatır mı? Forbes dergisinin raporuna göre dünyanın en zengin top modeli olan Bündchen, sadece 27 yaşında. Guiness Rekorlar Kitabı'nda 150 milyon dolarlık servetiyle, 'en çok kazanan model' olarak da giren manken, bu yıl servetine 37.6 milyon dolar daha ekledi. Kazancında gözümüz yok ama ikinci sırada yer alan stil ikonu Kate Moss, Gisele'in dörtte biri kadar kazanıyor. Üstelik bu yıl, İngiliz mağazalar zinciri Topshop'a tasarım yaparak 6.9 milyon dolar ek kazanç elde etmiş olmasına rağmen. Peki, Gisele'i bu kadar özel kılan ne? Merak edenler için küçük bir araştırma yaptık...

PLAYBOY'DAN 20 MİLYON DOLAR
Alman asıllı bir anne ile Brezilyalı bir babanın kızı olan Gisele Bündchen, 1.80 boyu ve muhteşem vücuduyla kadınların gıpta ettiği bir kadın. 14 yaşında McDonald's'da hamburger yerken keşfedildiğini söyleyen manken, 1999 yılında dört kez Vogue dergisine kapak olunca, kariyerinin en verimli dönemine girmiş. Onu reklam kampanyalarının yüzü olarak kullanmayan dünyü markası yok gibi... Louis Vuitton, Christian Dior, Bulgari, Balenciaga, Missoni, Versace, Lanvin, Stefanel ve Türkiye'de Vakko bu markalardan birkaçı. Şu an Amerika, Rusya, Brezilya, İtalya, Fransa, İspanya, Türkiye, Almanya ve Kore'de 20'den fazla markanın yüzü. Diğer top modeller yılda üç ya da dört özel kontrat yaparken, o yılda 20 kampanyada yer alıyor. Markaların ünlü modeli seçme nedeni tam bir profesyonel olması. İşini çok iyi biliyor, aynı zamanda genç kızların da idolü. Çalıştığı markalara ekstra bir kazanç getirdiği ortada. Brezilya'da C&A firması reklamlarında ünlü modeli kullanmasının ardından, satışlarını yüzde 30 artırmış! Playboy dergisinin eylül sayısı için yaptığı çekimler için de yine rekor bir ücret almış; tam 20 milyon dolar! Gisele'in özel hayatına gelince; Bündchen'in akıllarda kalan tek ilişkisi ünlü aktör Leonardo DiCaprio ile olan. 2001 yılında birlikte olmaya başlayan ikili 2005 yılında ayrıldı. Heidi Klum, Tyra Banks gibi meslektaşları modellik dışında kendi isimlerine koleksiyonlar hazırlıyor, televizyon programları yapıyor ama yine de onun kadar kazanmayı başaramıyor.

YATIRIM YAPIYOR
Açık farkla meslektaşlarını gerilerde bırakan ünlü model, ne kadar akıllı olduğunu da yaptığı yatırımlar ve attığı doğru adımlarla kanıtlıyor. Brezilya'da Palladium Executive Oteli'nin de sahibi olan güzel mankenin, 'Grendene' adlı bir de ayakkabı fabrikası var. Ipanema markasıyla tanıdığımız terlik ve sandaletleri ise 2001 yılından bu yana tam 100 milyon çift satmış. Forbes dergisi, bu markanın başarısından dolayı 2007'nin en güçlü ve başarılı yıldızları arasında onu 53'üncü sıraya koymuş. Bana kalırsa, Bündchen'in adını çalışmaktan bıkmadığı sürece listelerin başında görmeye devam edeceğiz. Ama bizim gıptayla baktığımız ünlü mankene, geçen yıl özel bir çekimde tanıştığımızda sorduğum şu soruyu hatırlatmak istiyorum size: "Model olmak kolay mı?" Gisele Bündchen: "O kadar çok çalıştım ki, hala da yılmadan çalışmaya devam etmem gerekiyor. Aramızda kalsın, ama bu iş gerçekten çok zor!"
Haberin fotoğrafları