kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Ağustos 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Nikâh törenine siyah elbise kır düğününe dolgu topuk

ESRA ÇORUH
06.07.2007
Yaz aylarıyla birlikte düğün temposu da arttı. Gideceğiniz düğün daveti için "Ne giyeceğim?" diye düşünüyorsanız size yol gösterecek önerilerimiz var..
1- Peş peşe katılmam gereken düğün davetleri var. Bunlardan biri kır düğünü iken, diğeri teknede düzenlenen yemekli bir davet. Her ikisine de aynı kıyafeti giymek istiyorum. Nasıl bir şey giymeliyim? (Begüm B. - İzmir)

Düğün davetinde ne giyeceğinize karar verirken düğünün nerede yapılacağı çok önemli. Sadece nikâh töreni mi, kokteyl mi, yemekli davet mi, yoksa bir kır ya da tekne düğünü mü? Sizin katılacağınız birer kır ve tekne düğünü olduğu için, her ikisine uygun olabilecek abartısız bir elbise seçebilirsiniz. Kır düğününe katılırken uzun, ağır bir tuvalet uygun olmayacaktır. Tekne düğünü için üzerinize bir şal ya da uzun kollu bir şey almayı unutmayın! Kır düğününde de yüksek topuklu stilettolar yerine düz taşlı sandaletler ya da dolgu topuk bir ayakkabı tercih edin! Diğer tarzdaki törenlere gelince... Tüm davetler için, abartılı kıyafetlerden uzak durun. Özellikle nikâh törenine abartılı bir kıyafet uygun olmayacaktır. Derin dekolteden ve abartılı makyajdan kaçının. Bunun yanında spor giyinmek de saygısızlık olacağı için jean ya da şort kesinlikle tercih etmeyin. Kokteyl davetlerinde ise sade bir elbise ya da takım giyilebilir. Bunları da aksesuarlarla zenginleştirebilirsiniz.

2- Yaz düğününe giderken uzun mu yoksa kısa elbise mi giymeliyim? (Selin H. - Antalya)

Mini, yaz sezonunda çok moda. Hafif de bronzlaştıysanız neden mini olmasın! Ancak mini elbise giyecekseniz, vücut ölçülerinizi ve yaşınızı da göz önünde bulundurmanızda fayda var. Bu seçimi yaparken dikkat etmeniz gereken bir başka konu da düğün sahibine ne kadar yakın olduğunuz. Eğer düğün sahibinin çok yakınıysanız ve düğün yemekli bir davetse uzun giymenizde fayda var. Ama içinde rahat edeceğiniz bir kıyafet olmasına da dikkat edin.

3- İşyerinden bir arkadaşımın nikâh törenine gideceğim. Klasik siyah bir elbise giymek istiyorum. Elbiseyi farklılaştırmak için nasıl aksesuar almalıyım? (Merve A. -İstanbul)

Siyah bir elbise, nikâh davetlerinin kurtarıcısıdır. Kesinlikle siyah elbiseyle sıradan olacağınızı da düşünmeyin. Siyah elbiseyi, farklı aksesuarlarla çok farklı havalara sokabilirsiniz. Örneğin dore bu sezon çok moda. Doreyle siyahın uyumu da tartışılmaz. Siz de sezonun modası dore iri zincir kolyelerle elbisenizi tamamlayabilir ve çok hoş bir hava yaratabilirsiniz. Ayrıca elbisenizi farklı kılmak için dore ya da lame ayakkabılar kullanabilirsiniz. Ayakkabınızla uyumlu küçük portföy çantasıyla çok şık olacağınızı da unutmayın. Renkli giyinmeyi seviyorsanız, aksesuarlarınızı canlı bir renkten seçebilirsiniz. Bunun yanı sıra kıyafetinizde aşırıya kaçmamaya özen gösterin. Düğün davetleri, abartılı dekolteler ve transparanlar için uygun ortamlar değildir.

4- Düğün davetine sezonun modası olan beyaz bir elbise giymeyi düşünüyorum. Sizce uygun mu? Ya da beyaz yerine ne giymeliyim? (Neyir M. - Ankara)

Düğün davetleri için beyaz giymek geline saygısızlık olur. Bu yüzden size beyaz giymemenizi öneririm. Beyaz, bu özel günde gelinin rengidir, o yüzden buna da saygı göstermek gerekir... Üstelik yaz düğünleri için giyebileceğiniz birbirinden güzel renkler var. Örneğin fuşya ya da mor tonları zevkli bir seçim olacaktır. Üstelik bu renkte bir gece elbisesini kış sezonunda da giyebilirsiniz. Ayrıca limon sarısı, elektrik mavisi de yazın renkleri arasında. Eğer "Canlı renk bana uymaz," diyorsanız, gri veya pudra rengi bir gece elbisesi de tercih edebilirsiniz. Renk seçerken, hangilerinin size uygun olduğunu da göz önünde bulundurun.
Haberin fotoğrafları