kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Ağustos 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Piknikte Campingaz marka ocaklar ve buzluklar işinizi kolaylaştırabilir.

Yeşilliklere serilme zamanı

01.06.2007
Çimenlere yayılıp ızgaraları yakmanın zamanı geldi. Peki, piknik malzemeleriniz hazır mı? Sepetten portatif ocaklara, işte pikniğe giderken yanınıza almanız gerekenler..
Güneşin sıcaklığını iyice hissettirdiği şu günlerde, mevsime uygun en iyi aktivitelerden biri şüphesiz piknik yapmak. Tabii pikniğe giderken eksiksiz hazırlanmak çok önemli. Şık bir piknik sepeti, örtü, mangal, buzluk, termos, katlanabilir masa ve sandalyeler, plastik tabak ve çatallar, elinizin altında olması gerekenlerin başında. Piknik sepetinin içini doldurmaya gelince, "Ben bununla uğraşamam," diyorsanız, bunu sizin yerinize yapan bir firma var. Yiyecekiçeceğinizi siparişle hazırlayan firmaya sihirlisepetler.com adlı internet sitesinden ulaşabilir ya da buradan hazır bir piknik sepetini tercih edebilirsiniz. Ama işe önce bir sepet almaktan başlamak isterseniz, Pabetland mağazalarında bulabileceğiniz hasır sepetler 80 YTL civarında. Riviera Maison'da da farklı boylarda hasır piknik sepetleri var. Fiyatları 20-40 YTL arasında değişiyor. ICA Home&Garden tarafından Belçika'dan ithal edilen Le Prince Jardinier marka piknik çantası da alternatif bir ürün olarak dikkat çekiyor. Bu çantaya, tabaktan çatala, hatta şarap bardaklarına kadar, piknik için ihtiyaç duyduğunuz her malzemeyi koyabilirsiniz. Pikniğin 'olmazsa olmaz'larından biri ise mangal. Bunun için ICA Home&Garden'da satılan Weber mangal ve mangal aksesuarlarını tercih edebilirsiniz. Şiş kebap seti, eldiven, önlük, temizleme fırçası ve maşa... Hepsini takım olarak satın almak mümkün. Piknikte mangal yerine portatif ocak da kullanabilirsiniz. Praktiker mağazalarında farklı özellikte ve fiyatlarda mangal modelleri var. Fiyatları ise 24.99 YTL ile 469.99 YTL arasında değişiyor. IKEA mağazalarında da pratik mangal çeşitleri bulabilirsiniz. Gardena-Dost tarafından satışa sunulan Campingaz portatif ocaklarıyla gittiğiniz her yerde yemek pişirebilirsiniz. Campingaz'ın Bistro Active adlı ürünü, sunduğu güvenlik standartlarının yanı sıra hafifliği, pratikliği, kolay taşınabilirliği ve otomatik çakmağıyla piknikçilerin tercihi olabilir. Campingaz'ın bir diğer ürünü Party Grill ise geleneksel ocak ve barbekülere alternatif olarak göze çarpıyor. Pişirme yüzeyi yapışmaz malzemeden üretilen bu ürünle, kızartma ve ızgaralar kolaylıkla yapılabilir.

BUZ GİBİ İÇECEKLER
Piknik yaparken içeceklerinizin ısınmaması, meyve ve etlerin bozulmaması için bir buzluğa da ihtiyacınız var. Campingaz Isotherm Extreme Cooler, içine koyduğunuz her türlü yiyecek ve içeceğin soğukluğunu, özel buz paketleri sayesinde 36 saate kadar koruyabiliyor. İçeceklerin soğukluğunu muhafaza edebilmesi için IKEA'da da farklı ürünler var. Sommar soğutma çantasının fiyatı 9.95 YTL. Termos konusunda ise Mudo Concept mağazalarında farklı modeller bulabilirsiniz. Örneğin, hasır kaplamalı termos 79.50 YTL. Piknikte yere oturmaktan hoşlanmıyorsanız, yanınızda katlanabilir masa ve sandalyeler götürebilirsiniz. Bauhaus'ta satılan kamp koltukları, hafif, dayanıklı ve kolay taşınabilir özelliklere sahip. Bauhaus'daki katlanabilir koltukların fiyatları 14.90 YTL ile 16.90 YTL arasında değişiyor. Botanika'nın Gardener markalı şemsiyeli sandalyeleri ise pratikliği ve çok amaçlı kullanım özelliğiyle beğeni topluyor. Üç farklı boyda satışa sunulan şemsiyeli sandalyeler her yaşa hitap ediyor. Üstelik sandalyenizi katlayıp, sırt çantası gibi taşıyabiliyor ve yürürken bile gölgeden çıkmıyorsunuz. Şemsiyeli sandalyelerin çocuk boyu 25, diğer iki boyu ise 35 ve 45 YTL'den satılıyor.
Haberin fotoğrafları