kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Ağustos 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Anneleri mutlu ettik, sıra bebeklerde

* Hanelerde küçük ev aleti bulunma oranı nedir? Ütü ve elektrikli süpürgenin penetrasyonu yüzde 90. Mikserler yüzde 25'lerde diğer ürünler onun da altında.

* Yılda ne kadar yeni ürün çıkıyor? Dünyada materyal ve yeni ürün araştırması yapan şirketler var. Siz bir ürün öneriyorsunuz, onlarla paylaşıyorsunuz. Hedefimiz, iki ayda bir yeni ürün çıkarmak.

* Kaç adet ürün satıyorsunuz? Yılda 3 milyon adet satıyoruz. İki binin üzerinde satış noktasına fatura kesiyoruz. Yüzde 15 büyüdük geçen yıla göre.

* Şimdi sırada ne var? 0-4 yaş arası 4-5 milyon çocuk var Türkiye'de. Biz annelere mutfak ve kişisel bakım ürünleriyle ulaşıyoruz. Ama onların en fazla zamanını alan şey çocukları. Bebek ürünlerinde yabancı markalar var, ama daha çok büyük şehirlerde örgütlü onlar. Oysa biz Anadolu'da da pek çok noktaya gidiyoruz. Bebekler için ilk etapta 6 ürün seçildi. Bebbe markasıyla yeni bir segmente giriyoruz. Multi Robot, Biberon Isıtıcısı, Yoğurt Makinesi, Sterilizatör ve Buharlı Pişirici, Nemlendirici ve Mini Doğrayıcı var bu segmentte. Satış fiyatlarını da yabancılara göre düşük tuttuk, bizim de farkımız bu olacak. Bu segmentte 54-100 YTL arasında fiyatlarla ürün satacağız.

* 10 yıl sonra Arzum'u büyük ev aletlerinde de görebilir miyiz? O bambaşka bir alan. Ama mutfakta daha çok olmak istiyoruz. Züccaciye ürünlerine girebiliriz, bu konuda çalışıyoruz.