kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Ağustos 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

'Gecesi 10 bin dolarlık villada hava atmak için kalıyorlar'

Mayıs ayında açılan ultra lüks otel Ela Quality'nin Genel Müdürü Çolakoğlu, "10 bin dolarlık villalarımızda yer yok. Antalya'nın en pahalı dördüncü oteliyiz, seneye en pahalısı oluruz" dedi..
İLİŞKİLİ HABERLER
'Gecesi 10 bin dolarlık villada hava atmak için kalıyorlar'
Türkiye'de son yılların revaçta turizm yatırımı haline gelen ultra lüks otellerin arasına bu yıl katılan Antalya Belek'teki Ela Quality Resort, açıldığı mayıs sonundan bu yana toplam 112 bin gece başına konaklama rakamına ulaştı. Standart oda fiyatının 200 dolar olduğu otelde, göl evi adı verilen özel havuz girişli villalar gibi özel konaklama seçeneklerinin fiyatı da gecesi 2 bin dolarla 10 bin dolar arasında değişiyor. Ağustos ayı için yüzde 95 doluluk hedeflerini aşarak yüzde 102'yi bulduklarını söyleyen Ela Quality Resort Genel Müdürü Ahmet Çolakoğlu, en rahat sattıkları oda türünün villalar olduğunu söyledi. Açıldıklarından bu yana Suudi Arabistan, Özbekistan, Kazakistan ve Rusya'dan aralarında hükümet temsilcisi düzeyinde bulunanlar da dahil olmak üzere önemli konuklar ağırladıklarını anlatan Çolakoğlu, şöyle konuştu:

'NAMIM YÜRÜSÜN' DİYORLAR
"Villalarda yer yok. Bunlara 10 bin dolar veren insanlar, günlük yaşamlarında çok daha fazla lüksün içinde yaşıyorlar. Buralara hava atmak için geliyorlar, 'namım yürüsün', çevrelerine 'ben 10 bin dolarlık villada kaldım' demek için geliyorlar." Hizmet kalitesinin artmasının maliyeti olduğuna dikkat çeken Çolakoğlu "Satış fiyatı da yükseliyor. Ela, Antalya'daki en pahalı beş otel arasında dördüncü sırada. Seneye en pahalı oluruz. Türkiye'de 'pahalı oda satılmaz' anlayışı artık değişiyor. Doğru planlanır, doğru uygulanırsa gelir seviyesi yüksek müşteri hiç de nazlanmadan geliyor" diye konuştu.
Haberin fotoğrafları