kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Ağustos 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
YÜKSEL AYTUĞ

atv'nin yeni sezon dizileri tiryakilik yaratacak

Bütün bir yaz boyunca yeni yayın döneminin hazırlıklarını sürdüren atv, önümüzdeki günlerde bu hummalı çalışmanın meyvelerini toplamaya hazırlanıyor. Önceki gün atv yöneticileri, yeni yayın döneminde ekrana getirecekleri programları anlattılar. Görünen o ki, bu sezon atv'nin silkiniş ve zirveye tırmanış yılı olacak. Yeni sezonla ilgili olarak tüm kanalların hazırlıklarını ve "cicilerini" bu sütunlarda sizlere tanıtmaya çalışacağım. Madem ilk bilgilendirme toplantısını atv yaptı, öyleyse onlardan başlayalım:

İKİ TARİHİ DİZİ
Bu sezon atv ekranları "tarih" kokacak. "Hatırla Sevgili" ile geçen yıl gönülleri fetheden kanal, bu sezon da iki "dönem" dizisiyle izleyicilerinin karşısına çıkıyor. İlki; 1899 yılında Manastır yakınlarındaki bir Osmanlı köyünde yaşayan Sütçü Ramiz, karısı ve kızları etrafında gelişen olayları anlatan "Elveda Rumeli" adındaki Balkan dizisi. "Sağır Oda"nın yönetmeni Serdar Akar'ın Üsküp'te çekeceği dizi, trajikomik olaylarıyla izleyicileri daha ilk bölümden ekrana bağlayacağa benziyor. Başrol oyuncularından Erdal Özyağcılar'ın Üsküp şivesini konuşabilmek için aylardır ders aldığını söylersem, ekibin işe ne kadar titizlendiği konusunda bir fikir sahibi olursunuz sanırım. Yapımcılığını Adam Film adına Tarkan Karlıdağ'ın üstlendiği ve 17 Eylül'de ekranlara gelecek dizide ayrıca Şebnem Sönmez, Hande Subaşı, Gülçin Sandırcıoğlu, Filiz Ahmet, Tuna Orhan, Tolgahan Sayışman ve Ertan Baban da rol alıyor. Dizi. ünlü "Damdaki Kemancı"dan esinlenmeleri de bünyesinde barındırıyor. Ekim ayında atv ekranlarına gelecek "Kara Yılan" ise Kurtuluş Savaşı döneminde işgalci Fransız ordusuna karşı Gaziantep ve yöresinde halkın nasıl fedakarca direndiğini anlatıyor. Dizi, emperyalist güçlere karşı Türk insanının nasıl din, dil, mezhep, kültür, etnik köken farklılığı gözetmeden kenetlendiğini bütün ihtişamıyla ortaya koyuyor. "Hatırla Sevgili" nin yaratıcısı Tomris Giritlioğlu'nun elinden çıkan "Kara Yılan"ın yönetmenliğini, "Yabancı Damat" ve "Alacakaranlık" dizilerindeki başarılarıyla isimlerini duyuran Durul- Yağmur Taylan kardeşler üstleniyor. Başlıca rollerini Bülent İnal, Begüm Birgören, Lale Yavaş, İlker Aksum ve Polat Bilgin'in paylaşacağı dizi için Sabah gazetesinin Samandıra Baskı Tesisleri'nde yaklaşık 156 bin metrekare kapalı alan içinde dönemin Antep Meydanı yeniden oluşturuldu.

YENİ EKMEK TEKNESİ
atv'nin yeni dönem dizileri arasında en iddialı olanlardan biri de "Kurtlar Vadisi" ve "Ekmek Teknesi" dizilerinin yapımcısı Pana Film'in tezgahından çıkan "Fesupanallah" olacak. Proje tasarımını Hasan Kaçan'ın üstlendiği dizinin yönetmenliğini Zübeyr Şaşmaz yapıyor. Kahkahanın tavana vuracağı dizide Hasan Kaçan, Cem Davran, Kadir Çöpdemir, Hatice Şendil, Özlem Tekin, Şafak Sezer, Erdal Tosun, Ahmet Yenilmez, Necmi Yapıcı, İpek Tenolcay ve Şebnem Özinal'ın da aralarında bulunduğu kalabalık bir oyuncu kadrosu görev yapacak.

DENİZ UĞUR BAŞROLDE
Televizyon ekranlarının son yıllardaki parlak keşfi Deniz Uğur'u ise bu kez "Ertelenmiş Hayatlar" adlı dramada izleyeceğiz. Aşkın asla ertelenmemesi gerektiğini anlatan bu romantik dizinin yönetmenliğini Volkan Kocatürk yapıyor. Medya Kare Medya'nın yapımcılığını üstlendiği dizide Deniz Uğur'a, Gökhan Atalay ve Mesut Çakarlı eşlik ediyor.

KOMİSER ALTAN ERKEKLİ
Altan Erkekli'nin "Başkomiser Nevzat" rolüyle ekrana yeniden merhaba diyeceği ve senaryosunu ünlü polisiye romanları yazarı Ahmet Ümit'in kaleme aldığı "Kanun Namına" ise ekranların gözde polisiye dizilerinden biri olmaya aday. Geçen sezon "Sıla" ve "Yalancı Yarim" gibi büyük ilgi gören başarılı dizilere imza atan FM Yapım tarafından hazırlanan "Kanun Namına", Veli Çelik gibi değerli bir yönetmenin ustalığından da yararlanacak.

TATİ'YE İNANAMAYACAKSINIZ
Fantastik öykülerin giderek değer kazandığı günümüzün şov dünyasında atv'nin yeni dizisi "Tılsım Adası" da büyük ilgi göreceğe benziyor. Dansın Sultanları dans grubundan tanıdığımız Hasan Yalnızoğlu ile beraber Semih Sergen ve Serhan Ernak'ın başrollerini paylaşacağı dizinin bir de "sanal" oyuncusu var. 3D adı verilen bilgisayar animasyon teknolojisiyle üretilen Tati adlı kadın karakter, izleyenleri şaşkınlığa uğratacak.

GÖZYAŞLARI SEL OLACAK
Ekran başında gözyaşı dökmekten hoşlananlar ise Ekim ayında yayına girecek "Sessiz Gemiler"i kaçırmasınlar. Osman Yağmurdereli'nin yapımcılığında Filiz Kaynak'ın çekeceği dizide Savaş Dinçel'in canlandıracağı Mümtaz Bey'in çocukları adına "keşke"ler ile dolu yaşamı, herkesi derinden etkileyecek. Dizide Dinçel'e, Ayhan Kavas, Alper Kul, Aysun Kayacı, Sezen Aray, Miraç Eronat ve Hakan Eratik rol arkadaşlığı yapacaklar.

YERLİ "24" GELİYOR
atv'nin bu sezon en büyük sürprizi ise yabancı dizi tutkunlarının vazgeçilmez dizisi "24"ün yerli versiyonu "Mahşer" olacak. Reklam yönetmeni olarak adını duyuran Koray Demir'in Doludizgin Prodüksiyon adına çekeceği dizi, tıpkı "24" gibi "gerçek zamanlı" bir kurguya sahip olacak. Dizinin konusuna gelince: Çok önemli bir özelleştirme ihalesi öncesinde Türkiye'de seri cinayetler işlenmektedir. Bu arada bir genç kızın vücuduna 24 saat sonra onu öldürmesi planlanan bir zehir zerk edilmiştir. Komplolar ve beklenmedik olaylarla örülü öykü, genç kızın 24 saatlik hayatta kalma mücadelesi ekseninde gelişecektir. Bu gizemli dizinin oyuncu kadrosu da konsepte uygun olarak "devlet sırrı" gibi saklanıyor.