kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Ağustos 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
The Walker / Entrika (Tiglon)

dvd ekranı

Yavuz Baydar
The Walker / Entrika (Tiglon) Film: * * * * / DVD ekstralar: *
Woody Harrelson, Lauren Bacall, Ned Beatty, Willem Dafoe, Kristin Scott Thomas. Galiba bu isimler bile, Amerikan sinemasının aykırı adamlarından Paul Schrader'ın yeni -bence en iyi- filmine başlangıç yapmak isteyenler için yeterli. Her senaryo ve filmde, Amerikan toplumunu sarmalayan riyakârlığı, yüzeyselliği, kandırıcı seksüaliteyi anlatmaya çabalayan Schrader, bizi bir cinayet çevresinde Washington DC'ye götürüyor. Siyaseti arka planda tutan, derin psikolojik kesitler sunan, ağır aksak ama sarsıcı bir film.

Little Miss Sunshine / Küçük Gün Işığım (Tiglon) Film: * * * / DVD ekstralar: * * *
Amerikan sinemasının gözde konularından biri, 'felaket aile' sendromu. Bu cici komedide de Hoover ailesi odak noktası. Her fert, kendi âleminde. Baba başarıyı arayan bir işadamı, anne erkek kardeşini depresyondan kurtarma derdinde, 15 yaşındaki oğlan ağzını açmıyor. Olive adlı kız kıpır kıpır. Dede eroin kullandığı için huzurevinden atılmış... Ailemiz Little Miss Sunshine adlı güzellik yarışmasına yedi yaşındaki Olive ile katılmak için yolculuğa çıkıyor. Nerede hareket orada bereket tarzı bir yapım...

Renaissance / Rönesans (Tiglon) Film: * * * * / DVD ekstralar: *
Paris, 2054. Genç ve başarılı bir araştırmacı olan Ilona Tasuiev (Romola Garai) kaçırılır. Fidye istenmemektedir. Çok uluslu bir şirket olan Avalon ve kızın işvereni onu ne pahasına olursa olsun kurtarmak ister. Avalon'un yönetim kurulu başkanı Dellenbach (Jonathan Pryce) rehin kurtarma uzmanı Bartholomew Karas'ın (Daniel Craig) görev almasını ister... The Third Man'in 21. yüzyıl versiyonu... Bir animasyon-sinema alaşım harikası.

Bandidas (Umut Sanat / Palermo) Film: * * * / DVD ekstralar: *
Penelope Cruz ve Salma Hayek. Herkes filmin kendisinden ziyade bu ikiliyi konuştu. 1880'lerde Meksika'da geçen öykü, hem Viva Maria ile hem de Thelma and Louise'deki temalarla yer yer benzeşiyor. Ruh aynı: İki asi kadın düzene meydan okuyor. Bunda Sara ve Maria -biri iyi eğitimli öteki haşarıbabalarını öldüren haydut Jackson'a başkaldırıyor. Birbirinden sıkı soygunlar, kovalamaca ve hafif dozda seks. Hafif sıklet, yaz esintisi gibi bir film.
Haberin fotoğrafları