kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Ağustos 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
MAHMUT ÖVÜR

Yeni bakanlıklar kurulacak mı?

Cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin tartışmalar sürerken bir yandan da, yeni hükümetin kimlerden oluşacağı, hatta yeni bakanlıkların kurulup kurulamayacağı konuşuluyor. Birçok yeni isimden ve yeni bakanlıktan söz ediliyor.
En dikkat çekici olansa önümüzdeki döneme damgasını vuracak bir "Yerel Yönetimler Bakanlığı"nın kurulacak olması...
Bu bakanlık kurulur mu kurulmaz mı belli değil ama kurulması iki önemli nedene dayandırılıyor. İlki, iki yıl sonra yerel seçimlerin yapılacak olması. İkincisi ise "yerel yönetimlerin güçlendirilmesi gerektiği."
İkinci gerekçenin Türkiye için öneminin büyüklüğü tartışılmaz sanırım. Bu konu, bu dönemde mutlaka gündeme gelmeli. Çünkü deprem gerçeğinden, Kürt meselesine kadar Türkiye'nin birçok temel sorununun çözümü "yerel yönetimlerin" güçlendirilmesinden geçiyor.
Bu alanda deneyimli bir belediyeci olan eski Bağcılar Belediye Başkanı Feyzullah Kıyıklık'ın adı geçiyor.
Bakalım böyle bir adım atılacak mı?
Bu dönemde gündeme gelmesi beklenen bir başka konu da Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın bir arada olması. Birleştirilmesini, geçmişte Kültür Bakanlığı yapan bütün bakanlar doğru bulmuyor.
Eski Kültür Bakanları'ndan Ercan Karakaş şöyle diyor:
"Kültür, turizmin gölgesinde kalıyor. Oysa dünyanın her yerinde kültürün önemi artıyor. Türkiye'nin bu kadar kültürel zenginliği var ama bakanlık bunlara yetişemiyor. Bu konuyu hükümetin ele almasında sayısız yarar var."