kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Ağustos 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

'Bindiğiniz hayvanı önce hissetmeniz gerekiyor'

28.07.2007
'Biniciliğin en zor yanı, başka bir canlıyla birlikte olmanız. O yüzden atla iletişim çok önemli'..
İLİŞKİLİ HABERLER
'Bindiğiniz hayvanı önce hissetmeniz gerekiyor'
- Öğrencileriniz var mı?
- 20'ye yakın öğrencim var. Çoğu 25 yaş altı biniciler.

- Biniciliğin en zor yanı nedir?
- Bir kere bir canlı ile birliktesiniz. İkinizin de formda olması gerekiyor. Bunun dengesini ayarlamak da kolay olmuyor. Altınızdaki hayvanı hissederek binmeniz gerekiyor. Hayvanın nasıl reaksiyon vereceğini sezinlemeniz lazım. Biniciliğin en zor yanı bu iletişim. Sabır çok önemli.

- Büyük bir kaza da geçirmişsiniz?
- Dört yıl önce Türkiye'ye getirmek üzere Fransa'da at deniyordum. Düştüm ve bel kemiğim kırıldı. Üç ay yataktan kalkamadım ve altı ay at binemedim. Ondan sonra at binmeye başladığımda da korku içindeydim. Çünkü çok ızdırap çektim. 80 cm yüksekliğinde bir engelden düşmüştüm. O kadar az yükseklikten bunların başıma geldiğini düşününce, düşmekten çok korkmaya başladım.

- Korkunuzu nasıl yendiniz?
- Kazadan sonra bir gün, genç ve yapılı bir atla engel atlıyordum. Engele geldiğimizde ayaklarını ayarlayamadı, engel bacaklarının arasında kaldı ve takla attık. Bu bir binicinin başına gelebilecek en kötü düşüş şeklidir. Ve bize hiçbir şey olmadı. O zaman kendime dedim ki 'Fransa'da başıma gelen büyük bir şansızlıktı' ve her düşüşün mutlaka kötü sonuçlanmadığını gördüm.