kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Ağustos 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

'Satılmayan mallar sezon sonunda yakılır!'

* "Tasarımlarınız www.net-aporter. com'da satılmıyorsa, kendisinizi moda endüstrisinin içinde sayamazsınız."

* "Mağazalar tasarımcıların ürünlerini 2.9 ile çarparak fiyatlandırır. Yani bizim 100 pound'a mağazaya verdiğimiz bir etek, mağazada 290 pound'a satılır."

* "Defo veya hata ihtimaline karşı mağazalara yüzde 10 daha fazla mal gönderilir. Markalar, bu gönderimler sırasında yaşanan hırsızlıklardan çok korkar. 'Kaybolan' mallar genelde pazarlarda ortaya çıkar. Bu yüzden Milano ve Floransa'da sokakta satılan çantalar hakiki Gucci'dir. Pucci eşarp gerçek Pucci, Dior cüzdan ise bildiğimiz Dior'dur!"

* "Sezon sonunda satılamayan mallar outlet'lere düşebilir. Ama geri kalanı mutlaka kesilir ve yakılır. Binlerce dolarlık pahalı ve güzel kıyafetler, markanın imajını lekeleyecek bir yerde satılmaktansa, kendi tasarımcılarınca yok edilir."

* "Tasarımcılar büyük beden çalışmaktan hiç hoşlanmaz. Büyük beden, iki kat kumaş; iki kat maliyet anlamına gelir. Tasarımcılar küçük bedenlerde çalışır; büyük bedenli kadınlar da tasarımcıların kıyafetleri için şişman olduklarını düşünürler."

* "Özel tasarım kıyafetler, ince bedenlerde daha güzel durur. Ve tasarımcıların en hoşlanmadıkları şey, kıyafetlerini insanların üzerinde görmektir. 'Gerçek' kadınlar, modanın estetiğini ve sanatsallığını öldürürler. Vücutlar ne kadar ince ve kıyafetin tasarım aşamasında çizildiği kağıtlara ne kadar yakın olurlarsa, o kadar iyidir."
Haberin fotoğrafları