kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Ağustos 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Sezen Aksu, bir konserinde köpeği Cano'yu da sahne şovuna dahil etmişti.

Kimsesiz hayvanlar için dev konser

NESLİHAN TUNÇ
Sezen Aksu, Ajda Pekkan, Candan Erçetin, Hande Yener, Yaşar. Bu ünlü ve çok sevilen sanatçılar, muhtaç durumdaki sokak hayvanlarına yönelik bir rehabilitasyon merkezi yapılması için birlikte sahne alacaklar..
Barınak Gönüllüleri ve Hayvanlara Yaşam Hakkı Derneği (BGD), BKM'nin gönüllü organizasyonuyla, Türkiye'de ilk kez bu büyüklükte bir hayvan hakları konseri düzenliyor. Bu konser BGD'nin 2007 başında start verdiği 'Kalbimiz Sokakta Atıyor' kampanyasının bir devamı olacak. Kampanyanın ilk adımında yine birçok ünlü isim, sokak hayvanları yararına poz vermişti. MFÖ, Sertab Erener, Teoman, Levent Yüksel, Yaşar, Keremcem, ATHENA ve Yonca Evcimik, küpeli sokak hayvanlarıyla birlikte objektiflerin karşına geçmişlerdi. Şimdi ise sıra kampanyanın ikinci adımı olan konsere geldi. Türk müzik dünyasının önemli isimlerini buluşturacak konser, 23 Ağustos Perşembe akşamı Kuruçeşme Arena'da gerçekleştirilecek. Konserden elde edilecek gelirle, sakat, yaşlı, hasta ve bakıma muhtaç sahipsiz hayvanlar için hizmet verecek bir rehabilitasyon merkezi kurulacak. Merkez, İstanbul Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle yapılacak.

UMUT KAPISI OLACAK BGD
Genel Sekreteri Yağmur Özgür Güven, her gün yüzlerce sahipsiz sokak hayvanının trafik terörüne, işkenceye ve şiddete kurban edildiğini söylüyor: "Hayatta kalmayı başarmış ama muhtaç durumda olanlar içinse ne yazık ki ömürlerinin sonuna dek bakılabilecekleri bir merkez yok. Bu konserin geliriyle rehabilitasyon merkezinin temellerini atacağız. Kucağında yaralı bir hayvanla çaresiz ne yapacağını bilemeyen insanlar için bir umut kapısı olacak burası." 'Dikkat Konser Var' sloganıyla hayata geçecek olan konseri organize edebilmek için çok çaba sarf ettiklerini söyleyen Güven, projelerini gerçekleştiriyor olmanın heyecanını yaşıyor: "Özellikle yaz döneminde bütün sanatçıların ekstraları, turneleri olduğu için aynı güne denk getirmek çok zorladı bizi. Beşiktaş Kültür Merkezi gönüllü olarak organizasyonu üstlendi. Sanatçılar hiçbir ücret almadan gönüllü olarak sahneye çıkacaklar. Sezen Aksu, Candan Erçetin ve Ajda Pekkan ilk defa aynı sahnede bir araya geliyorlar ve bunun nedeni de hayvan sevgisi. Bu kadar ünlü sanatçının bir arada olduğu bir hayvan hakları konseri dünyada da ilk olacak."
Tel: (0216) 449 90 52/53
Haberin fotoğrafları