kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Ağustos 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Last Tunnel / Son Tünel (Tiglon)

dvd ekranı

Yavuz Baydar
Last Tunnel / Son Tünel (Tiglon)
Film:
* * * / DVD ekstralar: *
Hayatının büyük bir bölümünü hapishanede geçiren Marcel Talon şartlı tahliyeden yararlanıp dışarı çıkar. Sevgilisi Maggy'e artık dürüst bir iş bulacağına söz vermiştir. Marcel, Kanada'nın en büyük banka soygununa katılmak için eski arkadaşlarıyla bir araya gelir. Yeraltında tünel kazacak ve Montreal Bankası'nın kasasına ulaşacaklardır. Talon'un gerçek öyküsüne dayalı film tam bir heyecan fırtınası.

Ingmar Bergman Koleksiyonu (A&E Film)
Yedinci Mühür * * * * * Yaban Çilekleri * * * * * Persona * * * * Bir Evlilikten Manzaralar * * *
Sinemanın en kişilikli ustalarından birini kaybettik. Geriye, her biri 20. yüzyıl insanının 'hallerine' bakan 60'tan fazla film kaldı. Onu izlemeden günümüz sinemasını anlamak imkansız. Bu setin içinde onun en verimli (siyah-beyaz) döneminden (1957 yılı!) iki başyapıt var. Ayrıca 1960'ların yenilikçi tarzıyla oynadığı Persona da. Defalarca, belki yorularak, hazla izlenecek filmler bunlar.

Breaking and Entering / Hırsız (Tiglon)
Film: * * * * / DVD ekstralar: * * * * *
İngiliz Hasta'nın yaratıcısı Anthony Minghella'nın filminde olağanüstü bir görsellik var. Jude Law, Londra'nın belalı mahallesi King's Cross'ta ofisi olan bir iç mimar. Can sıkıcı sevgilisi ve onun otistik kızıyla yaşıyor. Bosnalı bir genç ofisten hırsızlık yaparken onu gören Will, genci izleyip onun Bosnalı annesiyle (Juliette Binoche) tanışıyor ve yeni bir ilişki başlıyor. Derin bir karakter çalışması bu; güçlü bir yapıt.

The Great Water / Yağmuru Beklerken (D Home)
Film: * * * / ekstralar: * *
Siyasi hiciv geleneğinin sapasağlam olduğu Balkanlar'dan ilginç bir film. Tanınmış Makedon politikacı Lem Nikodinoski kalp krizi geçirerek hastaneye yatırılır. Orada Nikodinoski geçmişe bir yolculuk yapar ve 2. Dünya Savaşı sırasında yetimhanedeki günlerini anımsar... Beğeni toplayan, zevkle izlenen, 'hakiki' bir film.
Haberin fotoğrafları