kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Ağustos 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
MÜSLÜMANLAR 1,5 YIL ÖNCE AYAKLANMIŞTI... Yaklaşık 1,5 yıl önce Danimarka'da Hz. Muhammed'in karikatürlerinin yayımlanması Filistin halkı dahil Müslüman dünyasını ayağa kaldırmıştı. Birçok ülkede yaşanan protestolara polisin müdahalesi sonucu onlarca kişi ölmüştü.

Hz. Muhammed'e hakaret eden resim kaldırıldı

Sadi TEKELİOĞ LU / KOPENHAG
Danimarka'da yaşanan karikatür krizinin bir benzerinin yaşanmasına İsveç'te izin verilmedi. Hz. Muhammed'i köpek olarak çizen sanatçının 'eseri' sergiden kaldırıldı..
İsveç'te bir müze Hz. Muhammed'i köpek olarak çizen bir ressamın "eserlerini" sergilemeyeceğini açıkladı. Hembygdsgaard Müzesi'nde temmuz sonunda açılan "Sanatta Köpek" konulu sergiye üç çizimini gönderen Lars Viks son anda sergiden çıkarıldı. Bir çalışmada, Hz. Muhammed köpek olarak gösterilirken diğerinde köpekler arasında oynanan bir maçı izlerken ve bomba uzmanlarına yardım eden bir köpek olarak resmedilmiş. Serginin sorumlusu Marta Vennerström, "Müslümanları incitmemek amacıyla eserleri çıkarma kararı aldım. Sanat sınırsız özgürlüğe sahip değildir. Lars Viks ise karara tepki gösterdi: Tipik bir davranış. Tehditlere boyun eğiyorlar. Korkuyorlar.