kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Ağustos 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Katrina felaketi sonrası yürek parçalayan dram

New Orleans'ta yaşanan Katrina felaketinden sonra yaşanan dramı konu edinen, ünlü yönetmen Spike Lee imzalı belgesel bu akşam NTV'de..
İstanbul Film Festivali'nin NTV Belgesel Kuşağı'nda gösterilen filmler ekrana gelmeye devam ediyor. Bu kez sıra, Spike Lee'nin 'Bentler Yıkılınca: Dört Perdelik Bir Ağıt-When The Leeves Broke: A Requiem In Four Acts' belgeselinde...

SPIKE LEE FİLMİ
'2006 Venedik İnsan Hakları Film Ağı Ödülü'nü alan belgesel ilk iki perdesi ile karşınıza gelecek. New Orleans'ta yaşanan Katrina felaketinin hemen ardından çekilen filmde, bölge insanının yürek parçalayıcı portresi ve hayatta kalanların kişisel öyküleri içtenlikle aktarılıyor. Belgeselin yönetmeni Spike Lee ve ekibi, değerlendirmelerini almak üzere değişik köken ve görüşlerden politikacıları, bilim adamlarını, kent sakinlerini, eylemcileri ve Wynton Marsalis, Terence Blanchard, Kanye West gibi müzisyenleri de içeren yaklaşık 100 kişiyi seçmiş. Elde edilen sonuç ise olayların akışına ansiklopedik, kapsayıcı bir bakış, bunu izleyen eylemsizlik ve küllerinden doğan bir kent olmuş... Belgesel sevenler ekran başına.

NTV 20.30
Haberin fotoğrafları