kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Temmuz 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Samsun'da yakalanan O.S.'nin eline bayrak tutuşturan güvenlik güçleri takvimin önünde hatıra pozu vermişti.

Takvim gözaltına alındı

Enis YILDIRIM ANKARA
Dink cinayetinin katil zanlısı O.S. ile birlikte hatıra fotoğrafı çektiren ve suçluyu övdüğü iddia edilen 21 kişi hakkında takipsizlik kararı veren Cumhuriyet savcısı, fotoğraftaki TEMA vakfına ait takvime gözaltı kararı verdi..
İLİŞKİLİ HABERLER
Takvim gözaltına alındı
Hrant Dink cinayetinin katil zanlısı O.S. ile birlikte Samsun Emniyet Müdürlüğü'nde hatıra fotoğrafı çektiren ve suçluyu övdüğü iddia edilen 21 kişi hakkında takipsizlik kararı veren Samsun Cumhuriyet Savcısı Fikret Günay, fotoğrafın dekorundaki TEMA vakfına ait olan "Vatan toprağı kutsaldır, kaderine terk edilemez" yazılı takvime gözaltı kararı verdi. Suikastten hemen sonra Samsun otogarında yakalanan katil zanlısı O.S.'nin poliste gözaltında bulunduğu sırada çekilen olay fotoğraf ve görüntülerle ilgili soruşturma başlatan Samsun Cumhuriyet Savcısı Fikret Günay, aralarında gazetecilerin de yer aldığı 21 kişi hakkında suçluyu kayırma, ses ve görüntülerin kayda alınması, görevini kötüye kullanma, gizliliğin ihlali, suç ve suçluyu övmek iddiasıyla soruşturma başlattı.

MUHAFAZAYA ALINDI
Samsun Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde inceleme yapan Savcı Fikret Günay, çay ocağının duvarındaki TEMA vakfına ait olan Türk bayrağı üzerindeki "Vatan toprağı kutsaldır, kaderine terk edilemez" yazılı takvimi görünce, fotoğrafların çekildiği yerin çay ocağı olduğunu tespit etti. Günay, soruşturma sonucunda 8 Haziran 2007 tarihinde 21 kişi hakkında kovuşturmaya yer olmadığını belirterek takipsizlik kararı verirken şöyle denildi: "Fotoğraflarda yer alan TEMA vakfına ait Türk bayrağı üzerinde Atatürk'ün veciz sözü "Vatan toprağı kutsaldır, kaderine terk edilemez" yazılı panonun Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü çay ocağında olduğu belirlenmiş, çay ocağının mevcut hali görüntülenmiş ve söz konusu takvime Samsun 1. Sulh Ceza Mahkemesi'nin kararı ile el koyma işlemi yapılarak, adli emanette muhafaza altına alınmıştır."

KAMU DAVASI AÇILDI
İfade veren polis ve jandarma görevlileri, suçluyu kayırmadıklarını, şüphelinin suçunu itiraf etmesi için özel gayret sarf edildiğini, bayrağı aşırı derecede önemsediği için elinden alınması durumunda işlediği suça ilişkin hiçbir beyanda bulunmayacağını belirttiğini söylediler. Bu arada Samsun Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdür Vekili Metin Balta hakkında, ihmal suretiyle görevi kötüye kullanmak ve İbrahim Fırat hakkında ise soruşturmanın gizliliğini ihlal ederek, zanlıya ait fotoğrafların görsel ve yazılı basında yer almasına sebebiyet verdiği gerekçesiyle kamu davası açıldığı öğrenildi.

ALBAY POLİSLERİ SUÇLADI
Suikastte ihmali olduğu iddia edilen Trabzon Jandarma Komutanı Albay Ali Öz 13 Mart'ta mülkiye müfettişlerine verdiği yazılı ifadesinde, soruşturmayı yürüten polislerin jandarmaya yıpratmayı amaçladığını ileri sürerek, bu kişilerden şikâyetçi olduğunu belirtti. Albay Öz'ün, yazılı ifadesinde Trabzon'daki meydana gelen, Türkiye'yi ve dünyayı sarsan olaylarının tamamının polis bölgesinde olduğunu belirttiği öğrenildi.
Haberin fotoğrafları