kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Temmuz 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

5 milyon dolarlık fabrika kül oldu

Yeni Haber
İzmir'in Aliağa ilçesi Organize Sanayi Bölgesi'nde (ALOSBİ) bulunan Kubilay Boya Fabrikası'nda nitrat patlaması sonucu çıktığı tahmin edilen yangında büyük çapta maddi hasar meydana geldi.

Yaklaşık 200 kişinin çalıştığı yıllık 30 bin ton boya üretim kapasitesi olan tesis, yangın sonrasında tamamen kullanılamaz hale geldi. Yangında ölen ya da yaralanan olmazken bazı işçiler dumandan etkilendi.

Yangın, akşam saat 20.00 sıralarında Aliağa Organize Sanayi Bölgesi'ndeki Kubilay Boya Fabrikası'nda meydana geldi. Nitrat patlaması sonucu çıktığı tahmin edilen ve çok kısa sürede büyüyerek fabrikanın tamamını saran yangına Karşıyaka, Bornova, Çamdibi, Aliağa, Çandarlı, Bergama, Bergama Orman, PETKİM ve TÜPRAŞ itfaiye ekipleri müdahale etti. Yangın, itfaiye ekiplerinin yaklaşık 4 saat süren yoğun çalışması sonucu güçlükle kontrol altına alınabildi. Soğutma çalışmaları ise sabaha kadar devam etti.

Aliağa Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, Ticaret Odası ve ALOSBİ Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Adnan Saka ve Aliağa Belediye Başkanı Tansu Kaya olay yerine gelerek yangınla ilgili bilgi aldı. Yangınla ilgili açıklama yapan Kubilay Boya Fabrikası Genel Müdürü İhsan Bilgiç ise "Bölgenin ilk kurulan tesislerinden biriydi. 5 milyon dolarlık tesisimizde büyük çapta maddi hasar meydana geldi. Yapacak bir şeyimiz yok. Can kaybının olmaması tek tesellimiz." diye konuştu.

İtfaiye ekiplerinin gayreti sonucu alevlerin boya yapımında kullanılan maddelerin bulunduğu tanklara ulaşmadan kontrol altına alındığı ve bu sayede tehlikenin boyutunun çok daha fazla büyümesinin önüne geçildiği belirtildi. Olayla ilgili soruşturma başlatılırken yangının kesin çıkış nedeninin bilirkişi incelemesinden sonra netleşeceği öğrenildi.


CHA