kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Temmuz 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Koç dekanını Sabancı aldı

PERVİN KAPLAN
Matematik ve finans alanında dünyaca tanınmış Koç dekanı Prof. Mete Soner, "araştırmalarına sınırsız kaynak" sözü üzerine Sabancı'ya transfer oldu..
Finansal piyasalardaki risk modellemesi, ölçümlenmesi ve denetlenmesi üzerine çalışan dünyaca tanınmış akademisyen Prof. Dr. Mete Soner, "araştırmalarına sınırsız kaynak" sözü üzerine, Koç Üniversitesi'nden Sabancı'ya transfer oldu ve Işık İnselbağ Finans Kürsüsü Başkanı oldu. Prof. Soner, 2000 yılında hem oğlunun Türkiye'de yetişmesi için, hem de "Türkiye'nin bizim gibi bilim adamlarına daha çok ihtiyacı var" diyerek, Princeton Üniversitesi'ndeki matematik ve finans kürsüsünü bırakıp, Koç Üniversitesi'ne gelmişti.

İLK 250 İSİM ARASINDA
Transfer ücreti almadığını söyleyen Soner, Sabancı'nın teklifi üzerine Türkiye'de kalmaya karar verdiğini belirterek, "Büyük olasılıkla bu yıl Avrupa'da bir üniversiteye geçecektim" diye konuştu. Prof. Dr. Soner, Boğaziçi Üniversitesi'nden lisans eğitiminin ardından Brown'dan doktorasını aldı, Carnegie Mellon Üniversitesi'nde yardımcı doç. olarak görev yaptı ve 6 yılda profesörlüğe yükseldi. 50'nin üzerinde makalesi olan Mete Soner, 1993-2003 yılları arasında matematik alanında dünyadaki 250 akademisyenden Türkiye'den listeye giren tek akademisyen.