kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Temmuz 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
AYŞE ÖZYILMAZEL

Cuma gecesi İstanbul eğlencesi

Hayat bir gündür, o da bugündür. O zaman ne duruyoruz, İstanbul gecelerini turlayalım, not not yazalım bari.
* Cuma gecesi kızlarla ilk durağımız, Bebek Lucca'ydı. Meğer her cuma geceleri Lucca'da bir Latin müzik grubu çıkıyormuş. İsimlerini yazamıyorum çünkü isimsizler. 'Salsa Lucca' mı desek acaba? Nefis çalıyorlar, bütün Lucca ayakta salsa yapıyor. Tabii yapan var, yapamayan var ama olsun, çok eğlenceli.

POLİSLER UYUYOR MU?

* Sonraki durak Sortie! Açılışından beri şereflendirememiştim. Bizde yalan yok! Sortie güzel mekan! Al Jamal'ı, Marca'sı, Fishmekan'ı... En iyi restoranlar konuşlanmış ama nerede eski Sortie diye dizimi dövmekten başka çare kalmıyor. Eskiden cuma geceleri böyle kuru mu geçerdi...
* Kuruçeşme Ortaköy hattı uyanık taksicilerinin son numarası ne derseniz; Ulus yokuşundan Kuruçeşme Arena'ya kadar kendi şeritlerinden düz gidiyorlar. Arena'dan sonra karşı şeride geçip Sortie'ye kadar geri geri geliyorlar. Siz "Dur! Yapma!" diyene kadar Sortie'nin önünde inmiş oluyorsunuz. Trafik polisleri uyuyor mu acaba?
* Sortie'den çıkınca sıra Cahide Sayfiye'de. Bekarlığa veda partileri ve doğum günü kutlamaları yine gırla. Cahide'nin kapısında giren seviniyor, giremeyen girenlere düşman gözüyle bakıyor. Çünkü içerisi çok eğlenceli...
* Bitti mi? Şaka mı yapıyorsunuz, İstanbul geceleri biter mi! Son durak Ortaköy'deki Anjelique! Bu kez dışarısı kadar, kapalı yeri de tıklım tıklım Angelique'in. Ses sorunundan dolayı, saat ikiden sonra eğlence içeride devam ediyor. İstanbul'un tiki gençleri sabaha kadar eğleniyor. Bir de müzikler daha iyi olsa! Gecenin sorusu: Şu kadın milletini anlamak çok zor! Devir, kızların kovalama devri olmuş sanki. Erkekler uzaktan kesiyor, bir bakışlarıyla kızlar yanlarında bitiyor. Sonra da 'düzgün erkek kalmadıııı' diye ağlaşıyorlar. Bu kızlar cidden ne istiyorlar?