kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Temmuz 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

'Yüzde 75'i tamamlanmayan projeye mortgage yok'

Furkan ALP- Rahim AK / EKONOMİ
Uzmanlar, mortgage kredisi kullanırken satın alınacak bitmemiş projelerde binanın en az yüzde 75'inin tamamlanmış olması gerektiğini belirtiyor..
İLİŞKİLİ HABERLER
'Yüzde 75'i tamamlanmayan projeye mortgage yok'
Eksper Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü İbrahim Sarıhan, mortgage kredisiyle satın almak isteyen kişilerin bitmemiş projelerde kredi uygunluğu için yüzde 75'inin tamamlanmış olması şartını göz önünde bulundurmalarını söyledi. Kişilerin tercihlerinin ağırlıklı olarak bitmemiş projelerden yana olduğuna dikkat çeken Sarıhan, "Yeni veya eski binaları tercih edenler binaların imar durumu ve uygunluğunu araştırsınlar. Bitmemiş projelerde dikkat edilmesi gereken nokta ise projelerin iskân müsadelerinin olması" dedi. Sarıhan, bitmemiş projelerden konut tercih eden tüketicilerin aynı zamanda inşaat ruhsatını da incelemesi gerektiğini dile getirerek, zemin etüdünün de deprem güvenliği açısından önemli olduğuna işaret etti.

Zemin etütlerini inceleyin
Sarıhan, eski binalarda mevcut deprem yönetmeliğinin gerektirdiği şartların yerine getirilmediğini belirterek, ev satın alırken özellikle bölgelerin deprem riskine göre bina ve zemin etütlerinin tekrar yapılması gerektiğini ifade etti. Binanın belediyeler ile ilgili bir sorunu olup olmadığının da kontrolünün yapılmasını tavsiye eden Sarıhan, özellikle kaçak yapılaşmaya dikkat edilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.
Haberin fotoğrafları