kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Temmuz 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Orhan Doğan’ın cenazesini büyük bir kalabalık karşıladı.

Cenazede gerginlik

Hüseyin KAÇAR / Ercan DEMİRCİ
Kapatılan DEP'in eski milletvekili Orhan Doğan'ın ölümü nedeniyle Cizre'deki cenaze törenine yaklaşık 30 bin kişi katıldı. Polis göstericilere müdahale etti..
Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde geçirdiği kalp krizinin ardından getirildiği Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Hastanesi'nde ölen eski DEP milletvekili Orhan Doğan'ın memleketi olan Şırnak'ın Cizre ilçesinde düzenlenen cenaze törenine yaklaşık 30 bin kişi katıldı. İlçede 3 günlük yas ilan edilirken, ilçenin girişlerine yası simgeleyen siyah afişler asıldı ve iş yerleri kepenk kapattı. Orhan Doğan'ın cenazesi, dün sabah, toprağa verileceği Cizre'ye götürülmek üzere morgdan alınarak Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ne ait ambulansa konuldu. Cenazenin bulunduğu ambulans, Leyla Zana, Selim Sadak, Hatip Dicle ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'in de içinde bulunduğu 50 aracın oluşturduğu konvoyla hastaneden ayrılırken, hastanenin önünde toplanan bir grup, PKK lehine sloganlar attı. Grup, daha sonra tekrar toplanarak eyleme devam etmek isteyince polis biber gazıyla müdahale etti. 15 dakika süren olayların ardından göstericiler dağıldı.

YASA BÜRÜNDÜ
Yas havasının hakim olduğu ilçenin giriş ve çıkışlarına Doğan'ın resminin olduğu siyah afişler asıldı. Yoğun katılım nedeniyle cenaze aracı bir saatte törenin yapılacağı ilçe otogarına ulaştı. Orhan Doğan tabutu sarı, kırmızı ve yeşil renkteki bezlere sarıldı. Doğan'ın cenazesı, cenaze namazının ardından ilçe mezarlığındaki Mem-u Zin Türbesi'nin yanındaki Aile Mezarlığı'na defnedildi.