kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Temmuz 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Korsan paniği

Mustafa KAYA - DENİZLİ/MERKEZ
THY'nin İstanbul-Denizli uçağında listede bir kişi fazla görününce korsan paniği yaşandı. 1 saat 15 dakika rötarla kalkan uçak, türbülansa girdi, 3 kez yalpalayıp güçlükle indi..
İLİŞKİLİ HABERLER
Korsan paniği
Türk Hava Yolları'nın 28 Haziran'da İstanbul- Denizli seferini yapacak olan ve saat 18.45'te kalkması gereken Boeing 737 tipi Erzincan isimli uçak, Atatürk Havalimanı'nda aprona 25 dakikalık gecikmeyle yanaştı. Yolcular uçağın hareket etmesini beklerken ellerindeki 145 kişilik yolcu listesiyle sayım yapan kabin görevlileri, uçakta 146 yolcunun olduğunu fark etti. Yapılan incelemede 148 yolcunun bilet aldığı ancak 145 kişinin check-in işlemi yaptırdığı, ancak uçakta 146 kişinin olduğu belirlendi. Yaşanan hareketliliğin nedeninin uçakta bir fazla yolcu olmasından kaynaklandığını öğrenen Denizli yolcuları arasında bu kez "Uçakta korsan var" paniği yaşandı. Kabin görevlilerinden korku ve endişe içinde bilgi almaya çalışan yolcuların paniği, yaklaşık 40 dakika sürdü.

SİSTEM HATASI...
Uzun uğraşlar sonunda hatanın bir yolcunun check-in işlemi yaptırmasına ve elinde uçuş kartı olmasına rağmen, bu yolcunun uçuş işleminin sisteme "iptal" olarak yansımasından kaynaklandığı anlaşıldı. Bir süre kule yardımıyla gerçekleştirilen iniş ve kalkışlar, Denizli uçağı ile birlikte birçok uçağın da rötar yapmasına neden oldu. Sonunda uçak saat 19.30 sıralarında bir saat 15 dakika rötarla kalkış izni alabildi. Yaşanan gecikme ve uçuşun akşam yemeği saatine gelmesi nedeniyle bazı yolcuların ikramlarını aldığı uçakta servis yarıda kesilerek kalkış gerçekleştirildi. Rötarlı havalanan uçakta yükselme mesafesinin bitimin ardından emniyet kemeri ikaz lambaları söndü.

SERT İNİŞ
Birçok yolcu emniyet kemerlerini çözerken, kabin görevlileri ikinci kez servise çıktı. Ancak havadaki basınç farklılıkları Denizli uçağını bir türbülansın içine itince yolcular üçüncü şoku yaşadı. Sinirlerin iyice gerildiği uçağın yine basınç farklılıkları yüzünden inişi de sıkıntılı oldu. Uçak, darbeli rüzgâr nedeniyle iniş sırasında 3 kez yalpaladı, piste sert ve sarsıntılı bir iniş yaptı. Bu arada havalimanında bekleyen yolcu yakınları da sağlıklı bilgi almayınca heyecanlı dakikalar yaşadı.