kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Haziran 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Soldan sağa: Saliha Ermez, Ayşe Tükrükçü ve bebeği Cennet. Onlar artık kuşlar kadar özgür olduklarını söylüyorlar ve sıranın diğer kader kurbanlarında olduğunu vurguluyorlar.

Hayatları çalınmış hayat kadınlarının sesi

Nuh KÖKLÜ
23.06.2007
Saliha Ermez ve Ayşe Tükrükçü iki eski hayat kadını. Birisi kocası tarafından geneleve satılmış diğeri çaresizlikten düşmüş. İkisi de artık hayatları çalınmış hayat kadınlarının kendi deyimleriyle en dipte yaşayanları temsil etmeye soyunan bağımsız milletvekili adayları..
Saliha Ermez ve Ayşe Tükrükçü, 22 Temmuz'da yapılacak seçimlerde yarışacak olan bağımsız milletvekili adaylarından ikisi. Tükrükçü ve Ermez, kendi deyimleriyle 'hayatları ellerinden alınmış hayat kadınlarını' temsil etmek için aday olmuşlar. Onların hikâyesi ne İbrahim Tatlıses gibi şaşaalı ne de vitrin düzenlemek için transfer edilen diğer adaylar kadar görkemli. Ermez, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da aday olduğu İstanbul 1. Bölge'den, Ayşe Tükrükçü ise Baskın Oran'ın bağımsız aday olduğu 2. Bölge'den aday. Onlar kazanmasalar bile hayat kadınlarının varlığına dikkat çekmiş oldukları için memnunlar ama yine de kendi deyimleriyle '60 bin yürekli oy' alabilirlerse, Meclis'te hayatları çalınmış insanların sesi olacaklar.