kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Haziran 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Baykal’ın İtalya Başbakan Yardımcısı D’Alema ile yaptığı görüşmenin konusu da terör oldu. Baykal, konuğuna "Irak’a gerekli tepki gösterilmeli" dedi.

Tayyip Erdoğan Barzani ağzıyla konuşuyor

ANKARA
"Önce içerdekileri bitirelim" sözlerini eleştiren Baykal, "Terörle mücadele"nin önündeki en büyük engel Erdoğan" dedi..
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın Kuzey Irak'a operasyon ile ilgili olarak "Önce içerdekileri temizleyelim" sözlerine çok ağır tepki gösterdi. Baykal, "Bu sözler Türkiye'yi yönetenlerin sözleri olamaz. Bu söz Barzani'nin, Talabani'nin sözüdür" dedi. Baykal, İtalya Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Massimo D'Alema ile yaptığı görüşme sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Baykal'ın mesajları şöyle:

* EN BÜYÜK ENGEL ERDOĞAN: Bu hükümet terörle mücadele edememiştir. Acaba niye? AKP'nin yapısı mı, Başbakan'ın çevresi mi? Bunu bilemem. Başbakan'ın dünkü açıklaması ile görülmüştür ki bu hükümet ve Başbakan'ın kendisi terörle mücadelenin önündeki en büyük engeldir.

* BARZANİ'NİN SÖZLERİ: Terörün karargâhı, cephaneliği, eğitimi dışarıdadır, kaynağı Irak'tadır. Şehitler Türkiye'dedir. Bize genellikle terör konusunda beklediğimiz davranışı sergilemeyen muhataplarımız, 'Türkiye önce kendi içindeki terörü bitirsin' der. Bu söz Türkiye'yi yönetenlerin sözü olamaz. Bu söz Barzani'nin, Talabani'nin, ABD'nin sözüdür.

* DOSTLARIMIZ NET TAVIR ALMALI: Artık bütün dostlarımızı net bir tavır takınmaya çağırmanın zamanı gelmiştir. Irak, PKK'nın mı Türkiye mi yanındadır? Kuzey Irak yönetimi, PKK mı Türkiye mi konusunda net tercih yapmalıdır. ABD, PKK mı Türkiye mi konusunda net tercih yapmalıdır.

* YANLIŞLARI TESADÜF MÜ?: Hükümet başından beri terör konusunda büyük yanlışlar yaptı. Bunlar tesadüf müdür yoksa başka bir şey mi var bilemiyorum. Hükümetin birinci yanlışı eve dönüş yasası, ikinci yanlışı terörle mücadele yasasının içerisinde gizli bir af yerleştirilmiş olmasıdır. Üçüncü yanlışı Dubai'deki Kuzey Irak'a yönelik askeri müdahale içinde bulunmayacağız antlaşmasının imzalanmasıdır. 'Alt üst kimlik' diyerek yanlış yaptı.

* ZİRVE DEMEYE DİLİM VARMIYOR: Üzüntü verici tablo ile karşı karşıyayız. Zirve demeye dilim varmıyor. Devlet kuruluşları birbirleri ile konuşuyor, zirve oluyor.

* RUH HALİNİ YANSITIYOR: Millet hükümete 'seninle terörle mücadele olmuyor' diyor. Protestocular hakkında soruşturma başlatılması Başbakanın içinde bulunduğu ruh halini yansıtıyor. Ama bu tavırların camide ortaya çıkması uygun değildir.