kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Haziran 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Parmak piliç

Sarmısak, zencefil, soya sosu, beyaz şarap, tozşeker, zeytinyağı ve balı karıştırın. Etleri ilave edip, harmanlayın ve buzdolabında en az 2 saat dinlendirin. Mısır gevreğini bir poşetin içine koyup, ezerek iri kırıklar haline getirin, susamı ilave edin. Etleri sosundan çıkarıp süzün, mısır gevreğinin olduğu torbaya atın, iyice sallayarak etlerin mısır gevreğine bulanmasını sağlayın. Mısır gevrekli etleri yağlanmış bir fırın kabına dizip, yaklaşık 12-15 dakika pişirin. Mayonezle birlikte servis yapabilirsiniz.

MALZEMELER 6 kişilik
*
1 paket tavuk şerit

* 2 diş sarmısak

* 2 tatlı kaşığı zencefil

* 1/4 su bardağı soya sosu

* 2 çorba kaşığı beyaz şarap

* 1 tatlı kaşığı tozşeker

* 3 çorba kaşığı zeytinyağı

* 1 çorba kaşığı bal

* 1 su bardağı mısır

* 3 çorba kaşığı susam