kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Haziran 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Tüm abonelere ADSL indirimi çağrısı!

05.06.2007
Tüketiciler Derneği (TÜDER), TTNET'in internet aboneliğinde yeni kampanyada abonelik bedelini yarıya indirmesi nedeniyle aboneler arasında eşitsizlik doğmasına tepki gösterdi. Dernek, Türk Telekom'u, indirimden tüm aboneleri yararlandırmaya çağırdı.

TÜDER'den yapılan açıklamada, ADSL abonesi tüketicilerin, Dernek merkezini telefon ve e-posta yağmuruna tuttuğu belirtildi. Türk Telekom'un yeni ADSL kampanyasının tüketiciler tarafından "Aynı hizmete farklı ücretlendirme" olarak nitelendiği kaydedilerek, "Tüketiciler rahatsızlık duyuyor ve indirimden herkesin yararlandırılmasını bekliyorlar" denildi.

Kampanyada, 4 Haziran-31 Ağustos arasında, internet sağlayıcısı TTNET'e yeni abone olacakların, 31 Aralık 2007'ye kadar modemi ücretsiz alacağı ve 1024 Kbps 4 GB kotalı pakete aylık 29 YTL yerine 14.99 YTL ödeyecekleri anımsatılan açıklamada, şöyle denildi:

"Ancak tüketiciler; '4 Haziran'dan bir gün önce modemi parayla aldım, aylık 29 YTL ve bağlantı ücreti ödedim, bu haksız bir uygulama değil mi? Bizlere neden indirim yok. Bizim başımız kem mi?" diye Türk Telekom'a tepki veriyorlar. Bilindiği gibi, Türk Telekom'un yaptığı tüm fiyat ayarlamaları, tüketiciler arasında büyük tepki yaratıyor. Çünkü, Türk Telekom'un fiyat politikaları; tüketici memnuniyetini düşünmeden, tüketici tepkilerine kulak tıkayarak yapılıyor. Bu durum belki kısa vadede kazandırır. Fakat bir gerçektir ki günümüz çağdaş pazarlama anlayışında tüketici memnuniyetini sağlamayanlar, sürdürülebilirliklerini muhafaza edemezler. Bu bağlamda Türk Telekom'u yaratılan bu eşitsizliği ortadan kaldırarak tüm ADSL erişim ücretlerini aşağı çekmeye ve dünyanın en pahalı internetini kullanan müşterilerini bir nebze olsun mutlu etmeye çağırıyoruz."

(ANKA)