kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Haziran 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Mini Susurluk'ta iddia: Araçtaki 50 bin $ kayıp

Ahu BOZLAR - M.Emin GÜZBEY / MERKEZ
Afyon'da yaşanan "mini Susurluk"a karışan araca son anda binmeyerek kazadan kurtulan işadamı Nuri Günaydın: Araçta 14 milyonluk çek-senet ve 50 bin dolar vardı, birileri almış..
Afyonkarahisar'ın Dinar ilçesi yakınlarında önceki gün kamyonla cipin çarpışması sonucu meydana gelen ve her yönden Susurluk kazasını anımsatan kazadan, işadamı Nuri Günaydın'ın son anda gitmekten vazgeçerek kurtulduğu ortaya çıktı. Kazanın ardından şok bir iddia ortaya atan Günaydın, "Turan Balık'a yapacağımız ortak iş için verdiğim 50 bin dolar kayıp. Ayrıca 14 milyon YTL'lik çek ve senet de ortada yok. Birileri polisten önce araca müdahale edip bunları almış olabilir" dedi.

'YORGUNDUM GİTMEDİM'
Kazadan son anda kurtulan Anıl Turizm'in sahibi ve eski Trabzonspor yöneticisi işadamı Nuri Günaydın şunları anlattı: "Trabzon'dan, Turan Balık'ın halasının cenazesinden dönüşte İstanbul'a uğradılar. Birlikte Balık'ın Gümüşyaka'daki yazlığında 3-4 gün tatil yaptık. Ben de onlarla Antalya'ya gidecektim, ama yorgun olduğum için son anda vazgeçtim. Beni İstanbul'a bıraktılar. Sabah kaza haberini aldım." Yapacakları ortak işi konuşmak için Turan Balık'ın İstanbul'a geldiğini söyleyen Nuri Günaydın, çarpıcı iddialarda bulundu: "Antalya'da bir arazi vardı, bu araziyi kiralayıp ortak bir otel yapmayı planladık. Bu konuyla ilgili görüştük. Bu iş için 50 bin dolar nakit para verdim. Ama kazadan sonra 50 bin dolar ortada yok. Bu para ne oldu? Birileri güvenlik güçlerinden önce bu arabaya girip, bazı çek ve senetleri aldı, ayrıca 50 bin doları da aldı. 14 milyon YTL'lik çek ve senet de kayıp. Bahsedilen 100 bin YTL'nin üzerinde çek ve senet hiçbir şey değil."

SİLAHLAR TURAN BALIK'IN
Kendisinin de Oflu olduğunu ve Turan Balık'la hemşehri olduğunu belirten Günaydın, "Köyde evlerimiz yan yana. Biz onunla birlikte iş yapıyoruz. Emekli başkomiser Mehmet Şanlı'yı da 1996 yılından bu yana tanıyorum. Otomobilden çıkan silahlar Turan Balık'a aitti" şeklinde konuştu. Kayıp olduğu öne sürülen 14 milyon YTL'lik çek-senetlerin ise çok ünlü bir işadamına ait olduğu iddia edildi. Senetlerin aralarında Nuri Günaydın'a ait senetler de olduğu da ileri sürüldü.