kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Haziran 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Türbanlı öğrenciler okula giriş ve çıkışlarda duvarın önünde zaman geçiriyor.

Aynalı türban duvarı

Enis YILDIRIM / ANKARA
Türbanlı öğrenciler, Ankara Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi önünde "aynalı duvar"da türbanlarını çıkarıp peruk takıyor. Bazıları ise başını açıyor..
Ankara Üniversitesi her gün, türbanla içeri giremeyen öğrencilerin "aynalı duvar"da buluşmalarına sahne oluyor. Buluşma noktasında türbanlarını çıkaran öğrencilerin bazıları peruk takarken, bazıları da başları açık olarak dersliklerin yolunu tutuyor. Öğrenciler tarafından duvara yapıştırılmış aynalar, öğrencilerin son kez saçlarına çeki düzen vermelerini sağlıyor. Okul çıkışında ise tüm bu faaliyetler tekrarlanıyor. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi'nde eğitim gören türbanlı öğrenciler, aynalı duvarın önünde günde iki kez bir araya geliyor. Öğrencilerin her gün türbanlarını çıkartıp taktıkları bu duvar, "Aynalı türban duvarı" diye anılıyor.

ÇIKIŞTA YİNE DUVARA
DTCF'de eğitim gören türbanlı öğrenciler, her sabah okulun giriş kapısı geldiklerinde başlarındaki türbanı çıkarıyor. Öğrencilerden kimisi çantasından çıkardığı peruğu takıyor, kimisi de başı açık derslere giriyor. Akşam okul çıkışında aynı duvar önünde buluşan öğrenciler, duvarlara yapıştırdıkları aynalar karşısında türbanını takarak yollarına devam ediyor.
Haberin fotoğrafları