kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Mayıs 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Diğer yolculuk alternatifleri

19.05.2007
İLİŞKİLİ HABERLER
Diğer yolculuk alternatifleri
İDO: İstanbul Deniz Otobüsleri'ne ait feribot ve deniz otobüsü seferlerinde kafes içinde olmak kaydıyla kuşlar yolcu salonu içinde, diğer evcil hayvanları ise kafeslerinde ve yolcu salonu dışında taşınabiliyor. Şehirhatları vapurlarında ise kediler, taşıma kafeslerinde, köpekler taşıma kafeslerinde veya ağızlık takmaları koşulu ile taşınabiliyor.

Uçak yolculukları: Evcil hayvanlar konusunda her havayolu şirketinin kendine göre kuralları var. Bazı havayolu şirketleri kedi ve köpekleri belli koşullar karşılığında uçuş kabinlerine alıyor. Bazıları ise hayvanları uçağa kabul etmiyor. Örneğin THY, 6 kilogramın altındaki evcil hayvanların kabinde taşınmasına izin veriyor. Ağırlığı 6 kilogramdan fazla olanlar kargo bölümünde taşınabiliyor. Evcil hayvanın geçerli aşı ve sağlık sertifikasına, giriş izinlerine ve / veya transit ülkelerince istenen diğer belgelere sahip olması gerekiyor.

Otobüs yolculukları: Otobüs firmalarının bazıları kesinlikle evcil hayvan kabul etmezken, bazıları taşıma kabının içinde, ilaçla uyutulmuş olarak ve bagaj bölümünde taşıyor.