kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Mayıs 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
Prof. Dr. AYDIN AYAYDIN

Solda işbirliği, özveri ile sonuçlandı

Meydanları dolduran milyonlarca insan merkez sağ ve merkez solda AK Parti iktidarının önünü kesmek için bütünleşme önerdi. Erkan Mumcu ve Mehmet Ağar hızlı davrandı ve DYP ile Anavatan'ın Demokrat Parti çatısı altında bütünleşmesini sağladı ve oldukça da mesafe katetti.
Merkez Sol'da da Deniz Baykal ile Zeki Sezer'in görüşme yapmalarına rağmen sonuç alınmaması bütünleşmeyi isteyen vatandaşlar ve bazı yazarlar tarafından sert biçimde eleştirildi . Eleştiriler de olmasaydı belki dün Baykal ile Sezer'in açıkladığı işbirliği gerçekleşemezdi. Görüşmeler süresince Deniz Baykal ve Zeki Sezer çok çaba sarf etti . Baykal'ın gösterdiği özveri takdir edilmelidir. Ancak DSP içinden kaynaklandığını tahmin ettiğimiz bazı çekincelerle birleşmeden bazen umut bile kesildi. Bu arada DSP Genel Başkanı Zeki Sezer milletvekili adaylığını bile düşünmeksizin, önemli çaba sarf etti. Sonuçta sokaktaki insanların beklediği solda işbirliği çalışmaları Baykal ile Sezer'in açıklaması ile mutlu sonlandı.
Sol'da işbirliği, seçim sonrası Sol'da bütünleşmeye gider mi açıkcası kuşkularım devam ediyor. Baykal'ın da Sezer'in de bunu arzuladıklarından eminim. Ancak yetkili kurulları önümüzdeki süreçte bu işe nasıl bakacak, hep beraber göreceğiz. Fakat Zeki Sezer'in fedakârlık göstererek milletvekili aday adayı olmaması bütünleşme sürecine olumsuz yansıyabilir. Seçim sonrası DSP Genel Başkanı'nın parlamenter olmaması sorun yaratabilir. Bence bu işin sağlam zemine oturabilmesi için DSP Genel Başkanı aday olmalı. Adaylıktan özveride bulunmasına gerek varsa bu Başkanlık Divanı olmalı. Onlar da teşkilattan isimleri TBMM'ye taşımalılar. Böyle bir uygulama bütünleşmeye katkı sağlar...