kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Mayıs 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

dvd ekranı

Yavuz Baydar
Catch a Fire / Ateşin Ortasında (Universal / Tiglon) Film: * * * / DVD ekstralar: * * * *
Gerçek bir öykü üzerine kurulu bu siyasi gerilim filminde karışıklıkların tam ortasındaki Güney Afrika'dayız. 1980'lerin sonlarına doğru, Patrick Chamusso (Drek Luke) adlı siyah bir petrol rafinerisi amiri ve futbol çalıştırıcısı rafineriyi kundaklama suçuyla gözaltına alınıp karısıyla birlikte feci bir işkenceden geçirilir. Masumdur. Yaşadığı öfke onu Mandel'nın siyasi*areketi ANC'nin silahlı kolu MK'ye götürür. Artık bir eylemcidir. Philip Noyce sıkı action filmlerinin bilinen yönetmeni olarak burada da akıcı, insanı saran bir film çıkarmış. Görmeye değer.

Eragon (Fox / Tiglon) Film: * * * */ DVD ekstralar: * * * *
Geçen yıl*em gençlerin*em de yetişkinlerin gözdesi olmayı başaran film, yaratıcılık ve anlatım olarak Dune veya Lord of the Rings ile boy ölçüşecek kadar güçlü. 17 yaşındaki Eragon bir köylü çocuğudur. Kırda gezerken bulduğu bir mavi cisim bir yumurtaya dönüşür ve buradan bir ejderha çıkar. Bu Sapphira'dır ve Eragon'un kaderi ejderhanın binicisi olarak, kaybolmuş bir cennet ülkenin savaşını vermektir. Bunun için de rakibi, eski dönem kralı, kötü adam Galbatorix'le (John Malkovich) yüzleşecektir. Eragon'un koruyucusu Brom (Jeremy Irons) sizlere birbirinden güzel*ayat dersleri anlatacak.*a, ekstralar da çarpıcı.

Hitchcock Kolleksiyonu 1 39 Basamak / Kaybolan Kadın / Çok Şey Bilen Adam (Saga / A&E Film) Film: * * * * * / * * * */ * * * * / DVD ekstralar: * * * * *
Sinema dediğimiz o tutkunun en önemli üç-beş yaratıcısından biridir*itchcock. 1950 ve 60'larda önemi olduğu unutulur gibi olmuştu ama neyse ki François Truffaut söyleşi kitabıyla onu yerli yerine oturttu. Bu kutuda, 'maestro'nun birçok yönetmene yol gösteren sinema dilini olgunlaştırdığı 30'lu yıllardan üç büyük film bir araya getirilmiş. Üçlemede ayrıca dolgun bir sinematografi ve*itchcock uzmanlarıyla söyleşiler de var.

Lost Sezon 2 (Buena Vista / Tiglon) Dizi (6 disk): * * * */ DVD ekstralar: * * * *
"Get lost in Lost!" (Kayıp'ta kaybol). Böyle diyoruz. Kaybolmamak elde değil. Son yılların en başarılı dizisi ikinci sezonuyla ilki kadar gizemli. Güney Pasifik'te kimsenin bilmediği garip bir ada. 815 sefer sayılı uçak buraya iki parça*alinde düşmüştür. İlk sezonda Ambar'ın içinde neler olduğunu görememiştik. İkinci sezon Ambar sırlarının açılmasıyla başlıyor. Çok geçmeden adada başka tiplerin olduğu anlaşılıyor. Tam cevaplar çıkacakken, yepyeni sorular... Kimsenin kimseye tam açılmadığı, güvenmediği, muğlak bir dünya. Gene ekranlara mıhlanarak izleyeceğiz. Ekstralar da*eyecan verici.
Haberin fotoğrafları