kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Mayıs 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
Prof. Dr. AYDIN AYAYDIN

Milli Emlak Genel Müdürü'nden cevap var

Geçenlerde ' Bülbül köyü'ne geri dönen İsviçre vatandaşının başına gelmeyen kalmadı' başlıklı bir yazı yazmıştım. Aslen Mardin Bülbül köyünde oturan Süryani asıllı bir vatandaşın yerleştiği, evlendiği ve vatandaşı olduğu İsviçre'den köyüne geri dönmüş. Muhtarlığın gösterdiği arsaya 500 bin YTL'ye bir ev yapıp oturmaya başlamış. Muhtardan buranın arsa bedelini ödemek isteyince başına kaynar suların döküldüğü hikâyeyi anlatmıştım.
Milli Emlak Genel Müdürü İlyas Arlı, bu yazıma cevap göndermiş . Milli Emlak Genel Müdürü Arlı : "Adı geçen şahıs tarafından hazine taşınmazı üzerine yapılan binanın bedelinin tespiti çalışmaları devam etmektedir. Bedel henüz tespit edilememiştir. Bina bedelinin teknik elemanlar tarafından tespit edilmesinden sonra zemin bedeline ilave edilerek ihaleye çıkarılması mevzuat hükümlerinin doğal bir sonucudur"
Milli Emlak Genel Müdürü mevcut yasalar karşısında haklı olarak diyor ki, herne kadar adı geçen şahıs 500 bin YTL inşaat bedeli ödeyerek yapmış ise de, mevzuatımıza göre bu bina Hazine'nin olmuştur. Şimdi arsa bedelini de ilave edip yeni fiyatı bulduktan sonra ihaleye çıkaracağız. 500 bin YTL masraf eden bu binayı inşa eden kişi de gelip ihaleye girebilir ve en az bir o kadar daha para ödeyip binayı satın alabilir.
Genel Müdür İlyas Arlı'ya bir şey söylemeye hakkımız yok, mevzuat hazretleri öyle diyor.