kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Mayıs 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

Yeni moda: Doğal ürünler

İLİŞKİLİ HABERLER
Yeni moda: Doğal ürünler
Mintel pazar araştırma şirketinin (Mintel Global New Products Database) tahminlerine göre ise, bu yıl kozmetik sektörünü şu gibi trendler belirleyecek:

1. Amazon bölgesinden çıkan doğal ürünler: Tüketicilerin doğal ürünlere yönelmesi, yaşlanma karşıtı etkileri anlaşılan acai ve cupuacu meyvelerinden yapılan güzellik ve kozmetik ürünlerinin satışını artıracak.

2. Tekrar doldurulabilir paketler: Çevre dostu paketler çoğalacak, paketleme işlemleri sırasında doğaya verilen zarar minimuma indirilmeye çalışılacak.

3. Doğal kozmetik: Hayvanlar üzerinde test edilmeyen, bunun yerine bal gibi, doğal özlerle yapılan ürünler tüketicinin favorisi olacak.

4 Öze dönüş: Seçenek çokluğu içinde kafası iyice karışan tüketiciler, geleneksel malzemelerle yapılan ürünlere ve basit ambalajlara yönelecek.

5. Internetten pazarlama: Güzellik ve kozmetik şirketleri de 'blog' devrimine ayak uyduracak. Geleneksel pazarlama metodları bir kenara bırakılıp müşterilere internet üzerinden ulaşılmaya çalışılacak. Online promosyonlar, çekilişler artacak.

6. Kozmetik şirketlerinin yeni hedefi erkekler: Erkek kozmetik sektörü büyük bir yükseliş yaşayacak. Orta yaş üzeri erkekleri hedefleyen ürünler çoğalacak.