kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Mayıs 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

Kozmetik çılgınlığı

Yaprak Aras ŞAHİNBAŞ
Doğal ve organik ürünler, sprey termal sular, canlı renkler, ilginç cilt bakım teknikleri... İşte kozmetik ve güzellik dünyasındaki son trendler ve gelişmeler..
İLİŞKİLİ HABERLER
Kozmetik çılgınlığı
Prof. Dr. Muammer Kaya'nın (Osmangazi Üniversitesi Teknoloji, Eğitim, Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü) kadınların internet kullanma eğilimini incelediği araştırması, Türk kadınlarının en çok güzellikle ilgili konulara merak duyduğunu ortaya çıkardı. 220 bin tıklamanın değerlendirildiği araştırmada kadınların öncelikli isteği 'manken gibi bir vücuda sahip olmak'. Bunu kırışıklıklar, epilasyon, vücut bakımı, kusursuz bacak ve göğüs bakımı, doğal kalıcı makyaj, saç bakımı ve selülitlerden kurtulmak izliyor. Ülkemizde olduğu gibi, dünyada da kadınların en çok güzellik ve dolayısıyla da kozmetik ilgisini çekiyor. Bu dünyadaki en yeni gelişmeler gerçekten merak uyandırıcı...

Barbie'nin altın çağı
M.A.C'in Mattel ile işbirliği sonucunda geliştirdiği ve sınırlı sayıda üretilen renk koleksiyonu 'Barbie Loves MAC' (Barbie MAC'i seviyor), şubat ayında piyasaya çıkmasına rağmen hâlâ yankıları sürüyor. Bu eğlenceli ve feminen koleksiyon ile dudaklar, yanaklar, tırnaklar ve gözler çok parlak ve plastik renklere bürünüyor. Bu arada, 1980'lerden hatırladığımız fosforlu ojeler de geri dönüyor!

Stella McCartney ile organik akımı
Her şeyin olduğu gibi, kozmetik ürünlerin de organikleri çok moda. Ünlü tasarımcı Stella McCartney de bu trende uyum sağayanlardan. McCartney'nin geçtiğimiz aylarda piyasaya çıkardığı 'Care' isimli güzellik markasının tüm ürünleri, yüzde 100 doğal. Hiçbiri silikon veya petrokimyasal maddeler içermiyor.

İki dakikada bembeyaz dişler
Önceleri dişçiye gidilir. Ardından evde de uygulanabilen pratik kitler çıktı. Diş beyazlatmadaki son yenilik ise Ionic Teeth beyazlatıcı. LED ışıklarıyla çalışan özel beyazlatıcı jeller, dişlere iki dakika gibi bir sürede daha beyaz ve lekesiz bir görünüm veriyor. 'Ionic Teeth Whitener' isimli kit, 30 dolara www.clevergear.com adresinde satılıyor.

24 karat altınla cilt bakımı
Bir diğer ilginç yenilik ise UMO adlı Japon kozmetik şirketinden. Cilt bakımı esnasında 24 ayar altından yapılma bir kâğıt kullanan şirket, altının cildi toparlayıp sıkılaştırdığını iddia ediyor. 250 dolarlık bu uygulama sonucunda kırışıklık ve derin çizgilerin görünümünün azaldığı, cilde ışıltı ve parlaklık geldiği de belirtiliyor. (www.umoamerica.com)

Japon mutfağından cilt bakımına
Sake ve soya sütü gibi Japonlara özgü malzemelerden üretilen kozmetik ürünleri, son zamanlarda büyük rağbet görüyor. Sağlıklı yaşama çılgınlığının bir ürünü olan bu trend, özellikle tenle birebir temas eden yüz temizleyicileri ve cilt bakım ürünlerinde kendini hissettiriyor.

Krediyle estetik ameliyat
Estetik cerrahi operasyonlarında, özellikle son 10 yıl içinde inanılmaz bir artış yaşanıyor. ABD'de 2003'ten 2004 yılına plastik cerrahi operasyonlarında yüzde 44'lük bir artış oldu. Hızla yaşlanan dünya, umudunu sadece ABD'de 15 milyar dolarlık bir pazara sahip olan estetik cerrahiye bağlamış durumda. Lübnan'da bir bankanın da (First National Bank) 'estetik ameliyat kredisi' vermeye başlaması, plastik cerrahiye olan talebi açıklar nitelikte.
Haberin fotoğrafları