kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Mayıs 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
The Queen / Kraliçe (Tiglon)

dvd ekranı

Yavuz Baydar
04.05.2007
The Queen / Kraliçe (Tiglon)
Film:
* * * */ DVD ekstralar: * * *
Öylesine olağanüstü bir Helen Mirren var ki burada, "Acaba Kraliçe kendisini Mirren'den daha kötü mü oynuyor?" dedirtiyor. Yönetmen Stephen Frears İngiltere'nin her zaman yetiştirdiği o ustalar kuşağından. Su gibi akıyor bu film. Diana'nın ölümüyle başlayan o dramatik haftada Buckingham sarayının içine düştüğü ruh hali ve Tony Blair ile Kraliçe'nin kurduğu ilişki sayesinde yönetilen bir büyük kriz. Son dönemin en güzel filmlerinden biri. O günlere geri döneceksiniz.

Nel Mio Amore / Cevap Ver (Palermo)
Film:
* * * / DVD ekstralar: * *
Susanna Tamaro'nun romanından uyarlanan film mutsuz, daha doğrusu umarsız bir kadının öyküsü. Stella, aristokrat Fausto'ya aşık olur, evlenirler. Ama tedirgin bir ruhu vardır adamın. Sürekli kıskançlık krizleri yaşar. Başlarına bir de trajik kaza gelir. Stella direnir ama sonunda kopar. Çocukluğunun göl kıyısındaki bir eve döner. Burada bir ressamla tanışır. Ama geçmişten kalma bir gerçek onu yavaş yavaş kuşatmaktadır. Yanıtla Beni adlı romandan Tamaro'nun uyarlaması. Başarılı, hüzün kokan bir yapıt.

Marine / Denizci (Fox / Tiglon)
Film:
* * / DVD ekstralar: * * *
Sırayla gidiyorlar. Şerifler, dalgıçlar, pilotlar... Bu kez de sırada iri kıyım bir deniz piyadesi var. Dünya güreş şampiyonlarından John Cena iflah olmaz bir otorite düşmanı olarak başrolde. Konuda fazla incelik beklemeyin, Cena ne kadar narinse konu da o kadar incelikli. Neyse gene Stallone-vari bir mevzu: Bizimki görev yaparken, güzel karısını kötü adamlar kaçırıyor ve böylece kaçma kovalama başlıyor. Ne demezsiniz?

Beynelmilel (D Home)
Film:
* * * / DVD ekstralar: * *
1982 yılı. Askeri yönetim kTürkiye'nin üzerinde. Herkes korku içinde. Adıyaman'dayız. Gevende adı verilen yerel çalgıcılar, ülkede olanlardan pek de haberdar olmadan geçinip gitmektedir. Ama günün koşulları nedeniyle, pavyon ve düğünlerde çalan bu çalgıcılara kente gelen sıkıyönetim komutanlarına marş çalmaları emri verilir ve bandoya alınırlar. Bandonun başında Abuzer vardır. Güzel kızı Gülendam da herkesin ilgisini çekmektedir. Gerisini zaten filmi izleyenler biliyor. Gayet dolgun, kaliteli görüntüye sahip bir DVD. Tavsiye etmeden geçmeyelim.
Haberin fotoğrafları