kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Mayıs 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Enginarlı hindi

Isıtılmış yağda soğanları karıştırarak, soğanlar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 5 dakika soteleyin. Etleri katın, karıştırmaya devam ederek etler hafif kızarıncaya kadar soteleyin. Domatesleri ilave edin, bir kez karıştırıp, orta ateşte kaynama noktasına kadar ısıttıktan sonra ateşi kısın, kapağı kapalı olarak etler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirin. Enginarları katıp harmanlayın ve 10 dakika daha pişirin. Üzerine arzu ettiğiniz taze otları serperek servis yapın.

MALZEMELER 6 kişilik
* 2 çorba kaşığı zeytinyağı

* 1 adet büyük boy soğan (ince piyaz doğranmış)

* 1 paket hindi kalça kuşbaşı

* 1 kg. domates (kabuğu soyulmuş ve iri doğranmış)

* 300 gr. enginar kalbi (süzülmüş)