kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Mayıs 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
İran Dışişleri Bakanı Muttaki'nin, Rice yüzünden kaçtığı da iddia edildi.

Dekolteyi gören Muttaki kaçtı

BİLGE ESER
Muttaki ve Rice'ın zirve çerçevesinde düzenlenen akşam yemeğinde bir araya gelmesine kadın kemancı engel oldu..
Mısır'ın Şarm El Şeyh kentinde, perşembe günü start alan kritik Irak Zirvesi'nde ülkede şiddetin önlenmesi, ekonomik kalkınma ve borçlar konuları 60 ülke temsilcisinin ilk gündem maddesi...

YEMEK KRİZİ
Ancak, zirvede ABD- İran- Suriye arasında yaşananlar kulislerde Irak'ın borçlarından daha çok konuşuluyor. Perşembe akşam yemeğinde bir araya gelmesi beklenen ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice ile İranlı meslektaşı Manuçehr Muttaki'nin buluşması, Muttaki'nin salonu terk etmesi yüzünden suya düştü. Kulislerde Muttaki'nin yemekte keman çalacak "dekolteli kadın kemancı" yüzünden salonu terk ettiği konuşuluyor. Siyasi kaynaklara göre Muttaki göğüs dekolteli kırmızı bir elbise giyen kadın kemancıyı görünce salonu terk etti. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Sean McCormack bu olayı, "Hangi kadından korktuğunu bilmiyorum. Kırmızılı olandan mı bakan olandan mı" diye konuştu. İkili öğle yemeğinde kısa süre görüştü. Iraklı bir diplomat, "Muttaki salona Esselamü aleyküm diyerek girdi. Rice, İngilizce merhaba diyerek cevap verdi" dedi.

ESPRİLİ DİYALOG
İkilinin konuşmasına Mısır Dışişleri Bakanı Ahmed Abdül Geyt de katıldı. Geyt, "Havayı biraz ısıtmak istiyoruz" dedi. Ve Muttaki bu söze cevaben gülümseyerek, "Havanın sıcaklığı değişik algılanabilir. Mesela Rusya'da da havadan daha sıcak diye dondurma yiyorlar" dedi. Rice da bu esprili yaklaşıma "Evet" diye cevap verdi. Rice, Suriye Dışişleri Bakanı Velid El Mualim ile bir araya geldi.