kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Nisan 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

Dünya İstanbul'u onun gözünden görüyor

BURCU ALDİNÇ
Teknoloji tutkunlarının yakından takip ettiği Apple, internet sitesinde ilk kez bir Türk'e yer verdi ve Mine Kasapoğlu'nun İstanbul fotoğrafları dünyaya açıldı..
Mine Kasapoğlu'nu Türkiye'de tanıyan çok yok. Ancak şu sıralar yabancı internet sitelerinde sık sık ismine rastlamak mümkün. Bilişim ve tasarım dünyasının yakından takip ettiği Apple bilgisayar şirketi, teknoloji sitesinde Kasapoğlu'na tam iki sayfa ayrılmış. Üstelik genç fotoğrafçı, bu sitede bugüne kadar yer almayı başaran tek Türk. Kasapoğlu sitede 'İstanbul Expressed' başlığı altında yer alıyor. Fotoğrafçının gözünden İstanbul'u ve İstanbul'da yaşayan girişimci yatırımcıları anlatan kareler oldukça yoğun ilgi görüyor. Genelde çalışmalarını yurtdışında devam ettiren Kasapoğlu, bu çalışmasını da Almanya'nın Dresden şehrinde yapılan 'Yaratıcı Girişimcilik' kongresi için gerçekleştirmiş. Yaratıcılığın nasıl bir yatırıma dönüştürülebileceğini anlatmayı amaçlayan kongre için Kasapoğlu İstanbul'un çeşitli noktaları önünde İstanbullu yaratıcı girişimcileri görüntülemiş. Ayrıca sitede fotoğrafçının Torino ve Salt Lake olimpiyatlarında çektiği fotoğraflara da geniş yer ayrılmış. Kasapoğlu ile Mac'in kendisini nasıl keşfettiğini, olimpiyatları görüntüleme sevdasını ve gelecek hedeflerini konuştuk.

TESADÜFEN GÖRÜLDÜ

- Apple Mac size kendi sitesinde iki sayfa yer ayırmış. Nedir bunun önemi?
- Apple Mac, özellikle fotoğrafçıların, tasarımcıların ve televizyon dünyasında olanların yakından takip ettikleri bir site. Ve sitede her ay dünyadan bir profil seçilerek ön plana çıkarılıyor. Bu ay da bana yer verdiler. Ve ilk kez Türkiye hakkında pozitif bir haber yapılmış sitede. Bu nedenle ayrı bir gurur duydum.

- Oysa ki sizi Türkiye'de çok tanıyan yok. Onlar nasıl keşfetti sizi?
- Benim yıllardır kendi kendime yaptığım bir proje var. Olimpiyatları takip ediyor, fotoğraflar çekiyor ve arşivliyorum. Mac de beni Torino Olimpiyatları sırasında keşfetti. Orada benden başka Türk fotoğrafçı yoktu. Ama dünyanın en önemli 500 fotoğrafçısı oradaydı ve inanılmaz bir bilgisayar laboratuvarı kurulmuştu. Ben de resimlerimi buradan bilgisayara aktarıyordum. Mac yetkilileri arkamdan geçerken görüp, ilgi duydular çektiklerime. Sonrasında da kontağımız hiç kesilmedi, sürekli internet sitemden yaptığım işleri incelediler ve sonunda da ayın profili olduğuma karar verdiler.
Haberin fotoğrafları