kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Nisan 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
YÜKSEL AYTUĞ

Binbir Gece nasıl günah çıkarttı?

BİNBİR Gece dizisi ekranlarda ilginç bir serüven yaşıyor. Adını "150 bin dolarlık ahlaksız teklif" ile duyuran ve ilk bölümleriyle büyük tartışma yaratan dizi, muhafazakâr kesimlerin de tepkisini çekmişti. Bu olayların ardından yapımcılar ve senaristler "düzeltme" ya da "günah çıkarma" ihtiyacı hissettiler ve diziye "taşıyabileceğinden fazla" toplumsal mesaj yüklediler. Okurumuz Alper Turna, Binbir Gece'nin üzerine zorla giydirilen bu didaktik elbisenin adeta resmini çizmiş ve mesaj bombardımanını maddeler halinde sıralamış.

a. Lösemi ile mücadeleye özel şirketlerin vakıf kurarak yardımcı olmaları. Kenar mahallede sağlık ocağı kurulması ve yardımseverlik.

b. Rus kadınlarının kötü yola düşmesi ve onlara sahip çıkılması gerektiği.

c. Mimari projelerin ihalesinde mafyanın rolü ve kanunsuzluğun işveren motivasyonuna olumsuz etkisi.

d. İş kanununda işçi aleyhine gelişen kusur oranlarının şirketçe ayarlanması ancak buna karşın varoştaki yoklukla tanışan Kerem'in sahte bir Binyapı Holding vizyonuyla avukatına karşı çıkışı ve aileye tam destek verilmesi için gerekenin yapılmasını emretmesi.

e. Şirket içi dedikodunun ne kadar kötü olduğu ve yapılmaması gerektiği.

f. Deri fabrikasının atıklarının insan sağlığına zarar vermesi.

g. Erkeğin aldatmayı müteakip, çocuklarına dönmesi gerektiği ve aldatılan kadının onu kabul edişi.

h. Dört aylık evli bir kadının aile içi şiddete maruz kalması ve şiddetin lanetlenmesi. Özetle: Binbir Gece kendi ağzına biber sürüyor!