kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Nisan 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
YÜKSEL AYTUĞ

En iyi yarışma sunucusu kim?

Bu iş için büyük jüriler oluşturmaya, dev anketler düzenlemeye ihtiyaç yok. Zira Yakından Kumanda'ya her gün gelen yüzlerce mesaj, telefon ve mektup, iyi kötü bir kanaat oluşturmamıza yetiyor. Eh, bunun üzerine, Yakından Kumanda'nın, televizyon dünyasının ileri gelenleri tarafından her fırsatta kendisine teslim edilen "sektörde referans merkezi olma" özelliğini de kattık mı, bundan sağlıklı değerlendirme mi olur? İşte televizyondaki yarışma sunucularının Yakından Kumanda farkıyla kanaat notları:

OSMANTAN ERKIR (Popstar Alaturka): 9 İçlerinde işi en güç olanlardan. Hem yapımcı sorumluluğunu canlı yayında taşımak, hem birbirinden ünlü ve değerli jüri üyelerini idare etmek hem de bunu "sevimlilikle" başarabilmek her babayiğidin harcı değil. Bir de "O" harflerini inceltip, "Ö" yapmasa, yani "geliyor"lar, "geliyör" olmasa tam süper olacak!

HAZAN (Popstar Alaturka): 6 diksiyonu ve bir önceki yarışmada sergilediği soğukkanlı, akılcı duruşuyla gönlümü fethetmişti. Ama ürkekliğini bir türlü üzerinden atamadı. Umarım kabuğunu kırmak için başka bir fırsatı olur.

BEHZAT UYGUR (Şarkı Söylemek Lâzım): 7 Buz Dansı'nda pek başarılı değildi. Ama Şarkı Söylemek Lazım'ın son bölümlerinde kendini aştı. İyi bir kriz yönetimi sergiledi. Jüri üyeleri arasında kimden ne alacağını iyi seziyor. Zaman zaman jüri üyelerinin eleştirilerine hedef olsa da taviz vermez tutumuyla otorite kurmasını biliyor. En olumlu tarafı, kendisiyle de dalga geçebilmesi.

ZEYNEP TOKUŞ (Şarkı Söylemek Lâzım): 4 Sıkıcılık düzeyinde renksiz bir sunumu var. Ekranda sunuculuk yaparken "herhangi biri olmaktan" öteye gidemedi. Son programdaki "türkücü gafı" ise affedilir gibi değildi. Ayrıca sponsor firmanın "Sen yeter ki iste" sloganıyla başlayan zoraki cümlelerinden ekran başındakilere gına geldi.

CENK EREN (Bir Dilek Tut) : 8 Tam bir denge adamı. Ama bazen duyguları, mantığının önüne geçiyor. Son derece kibar görünümünün ardındaki yaramaz, muzip çocuğu saklamakta güçlük çekiyor. Jüri ile yaşadığı sert diyaloglarda nasıl bir "lâf sokma üstadı" olduğunu sergileme şansı buldu. Sunumu genelde başarılı.

PINAR ALTUĞ (Bir Dilek Tut): 8 Bana göre ekranların en iyi giyinen kadın sunucusu. Kendisine yakışacak elbise, aksesuar, saç ve makyajı seçmekte zorlanmıyor. Son programda göğüs dekoltesi Gül Gölge ile yarışacak hale geldi. Bu kadar açılmasına gerek var mıydı, bilmiyorum. Sunumu çok başarılı. Ayrıca yerinde müdahaleleri ve yönelttiği akılcı sorularıyla da inisiyatif kullanmayı ve fark yaratmayı biliyor.

ŞEBNEM DÖNMEZ (Bak Kim Dansediyor): 6 Rahatlık ve sempatiklik ile laubalilik ve şımarıklık arasındaki sınır çizgisinde gezinip, duruyor. Yine de en büyük sermayesinin "doğallığı" olduğunu düşünüyorum. Ekrandaki mesaisini "deneyime" dönüştürmek için kendisini daha fazla izleyip, "ev ödevi" yapması gerekiyor.

SÜHEYL UYGUR (Ünlüler Sirki): 8 Tam kendisine uygun bir program buldu. Neşeli ve renkli kişiliğini daha fazla ortaya koyması için "klişelerden" özenle kaçınması lâzım. İlk programdaki 68 model şebek esprisi iç bayıltıcıydı. Yine de başarılı bir performans ortaya koydu. Bu yarışmadaki geleceği pek parlak.

TATYANA (Ünlüler Sirki): 4 Güzelliğine ve sevimliliğine diyecek yok. Kırık Türkçesi, ekran başındaki çocuklar için sakınca teşkil etse de, yarışma içinde onu cazip bir espri kaynağı haline getiriyor. Acaba o konuşurken, altyazı mı verilmeli?

MELTEM YILMAZ (Ünlüler Sirki): 5 Kulisteki yarışmacılara beylik sorular sormaktan bir an önce vazgeçmeli. Antrenmanları takip edip, özel notlar çıkarmalı. İlk programda Süheyl'in takılmaları karşısında güç anlar yaşadı. Daha profesyonel davranmalı.

ÖYKÜ SERTER (Acemi Birlik): 9 En büyük artısı, içinde bulunduğu yarışma konseptini ikinci bir deri gibi üzerine geçirmesi. Bu işi "profesyonel" olarak lâyıkıyla yapan bir kaç isimden biri. Yarışmalarda sadece eline tutuşturulan metinleri okuyanlardan değil. Birikimini, donanımını ve yaratıcılığını, sunumuna yansıtanlardan. Üstelik çok da iyi giyiniyor. Ve son bir not: Kim ne derse desin, gözüm ekranlarda Halit Kıvanç'ları, Mustafa Yolaşan'ları, Korhan Abay'ları, Çetin Çeki'leri, Mehpare Çelik'leri, Ayşe Egesoy'ları, Bülend Özveren'leri aramıyor değil...