kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Nisan 2007, Pazar
Son Dakika
arama
atv
Kanal 1
ABC
Trendlerin günü gününe uymuyor
YAPRAK ARAS ŞAHİNBAŞ
Dünya döndüğü ve zaman geçtiği sürece her şey değişiyor. Günlük yaşam trendleri de bu değişime tüm hızıyla ayak uyduruyor. İşte, flörtleşme şekillerinden teknolojik oyuncaklara, değişen trendlerden bazı örnekler.....
Pastane köşelerinde buluşmalar, kokulu mektuplar ve Türk filmlerinden akıllarımıza kazınan birçok flört klişesi geçmişte kaldı. Hızla değişen dünyada, flört şekilleri de farklılaşmaya başladı. Yaşam tarzı ve trend analizcisi Sally Horchow, yeni flört trendlerini özetliyor
* Karanlıkta yemek partileri: Kapkaranlık bir restoranda gerçekleşen bu partilerde, 'kör flörtünüz'le yemek boyunca birbirinizi tanıyorsunuz. Ancak kendisini ışıklar açılıncaya, yani tatlı servisine kadar göremiyorsunuz. Karanlık nedeniyle garsonlar da gece görmeye olanak veren gözlüklerle servis yapıyor. (www.cosmoparty.com)
* Anahtar ve kilit partileri: Adından da anlaşılacağı gibi amaç, birbirine uyan kilit ve anahtarı bir araya getirmek. Kadınlar boyunlarına kilit, erkekler ise anahtar takıyor. Teker teker dolaşılarak kilitlere uygun anahtarlar aranıyor. Bulunduğunda da zaten olayın absürtlüğünden dolayı hemen bir kaynaşma yaşanıyor. İngiltere ve Amerika'da hayli popüler olan bu partiler Hollanda'da da her hafta düzenleniyor. (www.lockandkeyparties.nl)
* Sessiz partiler: Bu partilerde telefon, yüksek sesli müzik veya konuşmak yasak. Pictionary oyunu oynar gibi kalem ve kâğıt aracılığıyla iletişim kurabiliyor, derdinizi anlatmaya çalışıyorsunuz. Ancak amacını biz de anlayamadık!
* Mesajlı partiler: Elinize, üzerinde bir numara ve post-it'ler bulunan bir etiket tutuşturuluyor. Siz de mesaj panosuna mesajlar bırakarak veya bırakılan mesajları toplayarak 'amacınıza' ulaşmaya çabalıyorsunuz.
* Evcil hayvan partileri: Bir yanda kedi, köpek gibi ev hayvanları diğer yanda ise sahiplerinin kaynaşması amaçlanıyor. Aynı zamanda www.datemypet.com sitesine kayıt olarak kendiniz gibi hayvanseverlerle de tanışabiliyorsunuz. Arama motoruna, sevgili adayınızda olmasını istediğini hayvan türünü girebiliyor veya randevu işini sadece kediköpeğinize bırakabiliyorsunuz.
* Açık organizasyonlar: www.mixermixer.com veya www.highlifeadventures.com gibi grupların organize ettiği turlar genelde maceralı geçiyor. Bekarlara özel olmayan bu etkinliklere yeni kişilerle tanışmak ve sosyalleşmek isteyen herkes katılabiliyor. Hep birlikte kaya tırmanışı, bisiklete binme gibi faaliyetlerde bulunuluyor.