kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Nisan 2007, Pazar
Son Dakika
arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
BÜLENT CANKURT
Sosyete fakirlerin fotoğraflarını çok sevdi
Sosyetenin ünlü isimlerinden Sara Rodrik, ilk fotoğraf sergisini açtı. Dünyanın en fakir ülkelerinden Burma'dan insan manzaralarını yansıtan Rodrik'in fotoğrafları, sosyetedeki arkadaşları tarafından resmen kapışıldı!.
Sosyetik fotoğraf sanatçılarına her geçen gün yeni bir isim ekleniyor. Fotoğrafçılığa merak salan son sosyetik ise Sara Rodrik oldu. Dört yıl önce İzzet Keribar'ın desteği ile fotoğraf çekmeye başlayan Sara Rodrik, pazartesi günü ilk kişisel sergisini açtı. İstanbul'dan yola çıkarak Doğu Anadolu, Hindistan ve Amazon'a kadar yaptığı yolculuğu fotoğraflayan Sara Hanım, son olarak Burma seyahatinden fazlasıyla etkilenmiş. Burma'da fakirliğin içinde mutlu olmayı becerebilen insanların gözlerindeki huzuru gören Sara Hanım bunu herkesle paylaşmak isteyince, ilk kişisel sergisi de hayata geçmiş. Sara Hanım'ın hayata daha farklı bakmasına neden olan ve tüm duygularını katarak görüntülediği Burma'ya ait fotoğraflar iki gün süreyle G-Mall'daki G-Art Galeri'de sanat tutkunlarının beğenisine sunuldu.

KOÇ İLE SABANCI'NIN ZEVKLERİ ORTAKTI...
Sara Hanım, her birinden 5 kopya basılan 21 adet farklı fotoğrafından elde edilen gelirin tamamını AÇEV'e bağışlayacağını açıklayınca, daha ilk günden fotoğrafların tamamı kapışıldı. Her biri bin YTL olan fotoğraflardan Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, 'Kundalini' ve 'In God's Hands' isimli fotoğrafları satın aldı. Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç'un eşi Caroline Hanım'ın da tercihleri 'Balance' ve 'Kundalini' oldu. Hem Güler Sabancı hem de Caroline Koç'un 'Kundalini'de karar kılması, aynı zevkleri paylaşmaları açısından serginin küçük bir ayrıntısı olarak hafızalarda kazındı.