kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Haziran 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Dışişleri'nden tezkere açıklaması

Yeni Haber
İLİŞKİLİ HABERLER
Dışişleri'nden tezkere açıklaması
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Levent Bilman, Kuzey Irak'a yönelik sınır ötesi bir operasyon konusunda şu anda herhangi bir hazırlık olmadığını belirtti ancak "Türkiye Cumhuriyeti her an her şeye hazırdır" dedi.

Dışişleri Bakanlığı'nın haftalık basın toplantısında kendisine yöneltilen soruları yanıtlayan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Levent Bilman, son dönemde Türkiye içinde terör örgütü PKK'nın faaliyetlerinden kaynaklanan terör faaliyetlerini hatırlatarak "Türk Silahlı Kuvvetleri ile Genelkurmay Başkanlığı ile koordinasyonumuz tamdır. Bu konuda işbirliği içinde çalışmaktayız" dedi. Bilman Türkiye'nin almış olduğu tedbirlerin ise sınırlarda güvenliği sağlamaya yönelik tedbirler olduğunu söyledi.

"DİYALOG İÇİN PKK KONUSUNDA ADIM ATILMASI GEREKİR"

Türkiye'nin Kuzey Irak'taki Kürt liderlerle görüşmesi konusunda sorulan bir soru üzerine de Bilman, "Türkiye hiçbir zaman diyalog konusunu dışlayan bir ülke olmamıştır. Bütün ilişkilerinde öncelikle barışçıl yaklaşımları, diyalogu hedef alır" dedi.

Ancak herhangi bir diyalogun başlayabilmesi için Türkiye'nin bazı beklentileri olduğunu da dile getiren Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, "Tabiatıyla diyalog konusunda adımlar atabilmek için bu konuda olumlu sinyaller almak lazım. Olumlu sinyallerden kastımız PKK terör örgütüne karşı ciddi adımlar atılması gerekir. Olumlu bir şey olması lazım. Yoksa diyalog için diyalogun anlamı yok" diye konuştu.

Türkiye'nin şu anda tezkere hazırlık konusunda bir çalışması olmadığını söyleyen Bilman, "Ama Türkiye Cumhuriyeti her an her şeye hazırdır" dedi.

Bilman, Süleymaniye'de Türk askerine silah çekilmesi olayı sonrasında da ABD'nin Ankara Büyükelçisi nezdinde bir girişim yapıldığı hatırlatarak bu konuda süratle cevap aldıklarını ve ABD Büyükelçiliği yetkililerinin Dışişleri Bakanlığını arayarak bu tür olayların tekrarlanmaması için ABD komutanları dahil olmak üzere gerekli girişimlerin yapıldığı bilgisini verdiğini aktardı.

(ANKA)