kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Haziran 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Gül: Sınırötesi operasyon yok

Yeni Haber
Türk askerlerinin Irak'a girdiği yönündeki iddialarının doğru olmadığını söyleyen Dışişleri Bakanı Gül: "Şu anda herhangi bir başka ülkeye giriş yok" dedi..
Associated Press haber ajansı, Türk güvenlik yetkililerine dayanarak, birkaç bin Türk askerinin Kuzey Irak'a girdiğini duyurdu. Genelkurmay kaynakları haberi doğrulamadı.

GÜL: HERHANGİ BİR BAŞKA ÜLKEYE GİRİŞ YOK

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül de Türk askerlerinin Irak'a girdiği yönündeki iddialar üzerine, "Şu anda herhangi bir başka ülkeye giriş yok" dedi.

Gül, Afrika Günü nedeniyle düzenlenen resepsiyona gelişinde gazetecilerin soruları üzerine, Türk askerlerinin Irak'ın kuzeyine girdiği iddialarının doğru olmadığını söyledi.Dışişleri Bakanı Gül, bununla birlikte terörle mücadelenin ve bu yöndeki hazırlıkların sürdüğünü belirtti.

"OLURSA ZATEN BİZ SÖYLERİZ"

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, Türk askerlerinin Irak'ın kuzeyine girdiği iddiaları üzerine, "şu anda başka bir ülkeye giriş olmadığını" belirterek, "Böyle bir şey yok. Olursa zaten biz söyleriz" dedi.

Gül, Afrika Günü dolayısıyla düzenlenen resepsiyona gelişinde gazetecilerin soruları üzerine, "Böyle bir şey yok. Olursa zaten biz söyleriz. Onun hazırlıkları ayrıdır" diye konuştu.

GÜL: HAZIRLIKLAR VAR


Dışişleri Bakanı Gül, sözlerini şöyle sürdürdü:"Ama, şunu da kimse unutmasın ki, terörle savaş halindeyiz. Dolayısıyla
terörün kökünü kazımak için ne gerekirse bunu yapmaktan da çekinmeyiz. Netice alacak her türlü işin içinde olacağız. O açıdan hazırlıklar vardır. Ama şunu kimse de unutmasın. Ortada terörle bir savaş vardır. Dolayısıyla bu savaş sonuna kadar devam edecektir."

AP: "KAPSAMI LİMİTLİ BASKIN"

AP ajansına kimliklerinin açıklanmaması şartıyla konuşan iki üst düzey yetkili K.Irak'a yapılan baskının kapsamının limitli olduğunu ve bu atağın son haftalarda Türk liderlerinin bahsettiği büyük operasyonla ilgisi olmadığını belirtti.

AP'ye konuşan yetkili: "Bu büyük bir saldırı değil. Bölgeye on binlerce asker girmedi" dedi.

OPERASYONUN NEREDE OLDUĞU BİLGİSİ BELLİ DEĞİL

AP ayrıca kendilerine telefonla bilgi veren yetkililerin Türk güçlerinin Kuzey Irak'ın neresinde operasyon yapıldığına dair bilgi vermediğini ayrıca operasyonun ne kadar süreceği konusunda da bilgi vermediğini belirtti.

Reuters haber ajansı ise Genelkurmay'ın, bu bilgiyi teyit etmediğini duyurdu.

CNN'İN İDDİALARI KAFALARI KARIŞTIRDI

CNN International'ın sitesinde de AP'nin haberine yer verildi. CNN International, Amerikan Savunma Bakanlığı Pentagon'a dayandırdığı haberinde, sınırötesi operasyonun olduğunu iddia etmesi kafaları karıştırdı.

ABD: "YENİ BİR ASKERİ HAREKETLİLİK YOK"

Amerikan yetkililerinin, Irak'ın kuzeyinde ''yeni bir askeri hareketlilik olmadığını'' belirttiği bildirildi.

Beyaz Saray sözcüsü Gordon Johndroe, G-8 zirvesi için bulunduğu Almanya'nın Heiligendamm kentinde, AP ajansında binlerce Türk askerinin Irak'ın kuzeyine girdiği yönünde yayınlanan doğrulanmayan haberle ilgili ''hem Türk, hem bölgedeki Amerikan yetkilileri böyle bir şey olmadığını söylüyor. Bu haberlere yol açacak yeni faaliyet yok'' dedi.

Sözcü, ''Türk hükümetinin, Irak'a yönelik yeni bir faaliyet olmadığını söylediğini, bölgedeki ABD yetkililerinin de yeni faaliyet olmadığını doğruladığını'' kaydetti. ABD'nin, terör örgütü PKK ve terör örgütünün Irak'ın kuzeyini ''güvenli bir sığınak'' olarak kullanmasına ilişkin kaygılarının devam ettiğini ifade eden sözcü, ''Bu tehdide karşı Türk ve Irak hükümetleriyle birlikte çalışmaya devam edeceğiz'' dedi.

IRAK HÜKÜMETİ DE DOĞRULAMADI

Bu arada, Irak hükümeti de Irak'ın kuzeyinde Türk askerinin operasyon düzenlediğine ilişkin iddiaları doğrulamadı. Irak Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari ile Başbakan Nuri el Maliki'nin danışmanlarından George Bagus, Türk askerinin Irak'ın kuzeyine girdiğine ilişkin iddiaları doğrulayamayacaklarını belirttiler. Zebari, sınırda büyük bir hareketlilik görmediklerini kaydetti.