SABAH - 03/04/2007 - 'Tiyatro İstanbul'u çok kötü yönetiyorlar
kapat
   
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
'Tiyatro İstanbul'u çok kötü yönetiyorlar
'Tiyatro İstanbul'u çok kötü yönetiyorlar
Takıntılarım giderek artıyor

'Tiyatro İstanbul'u çok kötü yönetiyorlar

Ali Poyrazoğlu'nun yeni oyunu 'Tak Tak Takıntı'da takıntılı bir kadını canlandıran Şebnem Özinal, eski yuvası 'Tiyatro İstanbul'u ağır dille eleştirdi: Gencay Gürün çok yanlış bir politika izliyor. Burnundan kıl aldırmıyor ve oyuncularını küstürüyor!.

zun yıllar Gencay Gürün'ün sahibi olduğu 'Tiyatro İstanbul' kadrosunda yer alan Şebnem Özinal, üç yıl aradan sonra Ali Poyrazoğlu'nun sahneye koyduğu 'Tak Tak Takıntı' isimli oyunla tiyatroya dönüş yaptı. 'Tiyatro İstanbul'da sorunlu günler geçirdiğini anlatan Özinal, "Gencay Gürün yanlış politika izliyor. 'Benim tiyatrom çok iyi, herkes oynamak ister' diye düşünüp, burnundan kıl aldırmıyor" dedi. Gürün'ün tiyatrosunun çok kötü yönetildiğini öne süren oyuncu, "Sen oyuncuna değer vermezsen, onu el üstünde tutmazsan, o oyuncu kaçar" şeklinde konuştu.

'SEKSİ KADIN' İMAJI YAPIŞTI

* Ali Poyrazoğlu'nun 'Tak Tak Takıntı' adlı oyunuyla sahnedesiniz. Neden üç yıla yakın bir süre tiyatroya ara verdiniz? Biraz kirlenmişlik görüyorum; skandallar ve popüler insanların açıklamaları... Ben işimle ön planda olmak istediğim için de uzak durmayı tercih ettim.

* Son günlerde pek çok ünlü de sırlarını birer birer açıklamaya başladı... Evet çok enteresan. Bunca yıl bu piyasadasın, neden şimdi açıklıyorsun değil mi? Şöhret çok tuhaf bir duygu. Bir kere onu tadınca, o popülerliği kaybetmek istemiyor insan. Bu yüzden de yanlışlara düşüyor.

* Siz hiç yanlış yapmadınız mı? Tabii ki benim de pişmanlıklarım, yanlış yaptığım şeyler var. İnsan gençken anlamıyor, yanlış yollara girebiliyor. Mesela; benim seçtiğim roller yanlıştı. Seksi kadın rolü üstüme yapıştı. Oysa ben her rolü oynayabilirim. Zaten 'Tak Tak Takıntı'daki rolüm de o imajın çok dışında.

BEN PİS KULİSLERE ALIŞIĞIM

* Ali Poyrazoğlu'yla birlikte çalışma süreciniz nasıl gelişti? Bu sezon başında Gencay Gürün bana bir rol teklif etti. Bazı problemler yaşadık ve kabul etmedim. 'Tiyatrosuz kaldım, ben mahvoldum' diye çok üzülüyordum. Bir akşam eşim Şefik (Öztek) ile Ali'nin oynadığı 'Ben Eskiden Küçüktüm'ü izlemeye gittik. O kadar özendim ki, anlatamam. Çok medeni bir mekanda oynuyorlardı. Ali Poyrazoğlu'nun paraya ihtiyacı olmadığı için tiyatroyu keyif için yapıyor. Ne kötü bir yere turneye gidiyor, ne de kötü otellerde kalıyor.

* Sizin çalışma mekanlarınız medeni değil miydi? Ben hep kötü ortamlar, pis yerler gördüm. Kulisi pis, salonu pis olan mekanlara alışığım. İğrenç minibüslerle turneye çıktığımı bilirim.

* Gencay Gürün'ün 'Tiyatro İstanbul'unda ne sorunlar yaşamıştınız? Çok sorun yaşadım. Yönetimi çok kötü olan bir tiyatroydu. Bir otel yöneticisini tiyatronun başına koyarsanız; o tiyatro yürümez! Politikaları o kadar yanlış ki; benim gibi birçok oyuncu arkadaşı küstürdüler. Tiyatro sürünmek demek değil ki! Gencay Gürün'ün belki de Ali Poyrazoğlu'ndan fazla parası var ama önemli olan vizyon. Sen oyuncuna değer vermezsen, onu el üstünde tutmazsan, o oyuncu kaçar.

* Gencay Hanım'ın oyuncularına yaklaşımı nasıldı? Gencay Gürün Şehir Tiyatrosu'nda Genel Yayın Yönetmenliği yapmış bir insan ama 'Benim tiyatrom çok iyi. Burada oynamak isteyen çok insan var' diye düşünüyor. O yüzden de burnundan kıl aldırmıyor. Oysa gişe yapan oyuncular vardır. Hülya Avşar da tiyatro yaptı ama tutmadı. Yani siz Sibel Can'ı koyun, Gülben Ergen'i koyun tutmayabilir; çünkü tiyatro izleyicisi başka. Zaten mart ortasında sezon kapatmışlar. Yanlış politika yürütüyorlar.

HAYATİ BİR KARAR ALDIM

* 'Tiyatro İstanbul'dan ayrılma nedeniniz sadece bu kadar mı? Bana kimse inanmadı. 'Bu kız ancak sabun köpüğü roller oynayabilir. Başka bir rol verirsek altından kalkamayabilir' diye düşünüldü. Ama Ali bana bu fırsatı tanıdı ve tanıdığı için çok mutlu. Çünkü yüzünü kara çıkartmadım. Genco Erkal da bana o konuda fırsat tanımıştı. Ama 'Tiyatro İstanbul'da hep ikinci üçüncü rollerde kalmaya mahkumdum ve hayati bir karar vermem gerekiyordu. Ya böyle devam edecektim ya da bunu değiştirecektim.

* Değişim riskli değil miydi sizce? Bazen risk alınca daha iyisi geliyor. Çok zorlandım, korktum. 'Eyvah mahvoldum' dedim. Tiyatrosuz kalacağım diye çok üzüldüm. Eşim bana çok destek oldu; bu konuda Şefik'e çok şey borçluyum.

ESİN ÖVET

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 'Tiyatro İstanbul'u çok kötü yönetiyorlar
 İnsanlar benim güzelliğimden çok rahatsız!
 Kadın modacılar başka kadınların güzelliği için mesai...
 Buz pistinde kira devri!
 Mutfağınızın rengi kişiliğinizi ele veriyor!
 Bahçe mobilyaları
 Hediyelik objeler
 Çim üzerinde stres atın
 Puro küllüğü
 Yaralı haliyle poz verdi
 Nicole iş kadını oluyor
 Bir kez intiharı denedim
 Plajlarda onun rüzgarı esecek
 Düğün tarihleri çok yakında
 Travolta 'çevreciyim' diyor 5 özel jet kullanıyor
 Hilton göğüs farkıyla önde
 Tedavi sonrası toparlandı
 Jack Bauer'in sayılı günleri kaldı
 Halk ne diyor?
ŞENGÜL BALIKSIRTI
Deniz sırılsıklam aşık
Eşi Hüsnü Şenlendirici ile Deniz...
RAHŞAN GÜLŞAN
Sezen Aksu'ya bir ihbar!
Bu yazının hikayesi aylar önce...
AYŞE TÜTER
Kabaklı domates
Domateslerin üstünü kapak (kapaklar...
Eğreti Gelin'ler seks terapisti oldu
Eğreti Gelin'ler seks terapisti oldu
İlişki terapistlerinden özel bir eğitim alan yapay partnerler...
Yemek seçmesi garip değil!
Yemek seçmesi garip değil!
Hastalıklara karşı korunması ve gelişimini sağlıklı sürdürmesi için...
Odabaşı Almanya'da top model jürisi oldu
Odabaşı Almanya'da top model jürisi oldu
Ünlülerin fotoğrafçısı Nihat Odabaşı, geçtiğimiz günlerde Almanya'da...
Kanseri yenen ünlüler Beşiktaş'ta olacak!
Kanseri yenen ünlüler Beşiktaş'ta olacak!
Beşiktaş Belediyesi, 'Kanser Haftası'nı unutmadı! Belediye 5 Nisan...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.