SABAH - 30/03/2007 - Ekranda seviyesiz tartışma - VİDEO
kapat
   
30 Mart 2007 Cuma
 
SABAH Gazetesi
 
Servislerimiz
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ekranda seviyesiz tartışma - VİDEO
Çölaşan: "Olay bitti, geçmiş olsun dileklerimi ilettim"
Gökçek: "Performansı sıfır, bence jübilesini yaptı"

Ekranda seviyesiz tartışma - VİDEO

Hürriyet gazetesi yazarı Çölaşan ve Belediye Başkanı Gökçek, 12 yıl sonra ilk defa televizyonda canlı yayında karşı karşıya geldi. Çölaşan'ın çağrısı üzerine Gökçek'in de katıldığı TGRT Haber televizyonunda Nuri Elibol ve Murat Odabaş'ın sunduğu Ankara Gündemi programı saat 22.00'de başladı. Elibol ve Odabaş, programın başında hararetli geçeceği anlaşılan tartışma için taraflara uyarıda bulundu. İlk sözün verildiği Çölaşan, Gökçek'in öne sürdüğü iddialara yanıt verdi. Gökçek'in Belediye'nin resmi internet adresinden gönderdiği e-postaları da okuyan Çölaşan, yaklaşık 25 dakikalık konuşmasında Gökçek'in öne sürdüğü "9 milyon doları var" ve "Yurtdışından havale aldı" yönündeki iddialarına yanıt verdi.

Gökçek'in, tek başına programa çıkacağı zaman Ankara'yı afişlerle donattığını söyleyen Çölaşan, sitem ettiğini belirterek, "Bu programı ne otobüslerde ne bilboardlarda duyurmadı. Bunu ondan beklerdim çünkü burada benim gazeteciliğimi bitirecekmiş" diye konuştu.
Sık sık sinirlerin gerildiği ve uyarılara rağmen karşılıklı konuşmaların yaşandığı programda Gökçek, Emin Çölaşan'ı daha önce defalarca TV'de tartışmaya davet etmesinin nedenini şöyle açıkladı: "Rahmeti Türkeş, rahmetli Özal ve şu andaki partim olan iktidar hakkında hakkında yazmadığı kalmadı. Türkiye'nin inançlarına saygılı, Türkiye'de sağduyulu kim varsa, onlara karşı yazdınız, onun için ben televizyonda hesap sormak istedim."

ÇÖLAŞAN GÖKÇEK'İN "YURTDIŞI HAVALESİ" İDDİASINA YANIT VERDİ
Çölaşan, Gökçek'in kendisine gönderdiği e-postaları okuyarak, "Gökçek dedikodu üretiyor" dedi.

Çölaşan, Gökçek'in geçen hafta ileri sürdüğü "Çölaşan'a 9 milyon dolar yurtdışından geldi" iddiasının doğru olmadığını söyleyerek, "Bana yurtdışından herhangi bir havale gelmedi. Garanti Bankası Kavaklıdere şubesinde bulunan 92 bin doları, talimat verdim, evimin yakınındaki Ziraat Bankası şubesine göndermelerini istedim" dedi. Çölaşan, "Bir bankadan yüz metre ötedeki bir başka bankaya Bank Of New York üzerinden gidiyor dolar; Türk parası gönderirseniz bizim Merkez Bankası üzerinden gidiyor. Olay budur" dedi.

Gökçek'in kendisi hakkında "yalan, yanlış" iddialar gündeme getirdiğini söyleyen Çölaşan, programda ayrıca belgeler sunarak "Bu soruları padişahlar bile sormadı" diye konuştu. "Benim 9 milyon dolarım yok" diyen Çölaşan, kendisini Maliye Bakanlığı'na ihbar ederek, hesaplarını incelemelerini istediğini anlattı. Çölaşan, Maliye Bakanlığı'ndan kendisine gönderilen belgeleri programda sundu. Maliye Bakanlığı'nın kendisine verdiği gizli damgalı belgede "Hakkınızda soruşturulacak bir şey bulunamamıştır" yazısını gösteren Çölaşan, Gökçek'in iddialarının dedikodulara ve söylentilere dayandığını söyledi.

Çölaşan şunları söyledi:

"Ben gazeteciliğimde Şubat ayında 30'uncu yılımı doldurdum benim hayatım belli en ufak bir üçkağıdım, yolsuzluğum, avantam, rüşvetim olmuş olsaydı, yurtdışından havalelermiş, 9 milyon dolarlarmış, bunlar olsaydı beni çiğ çiğ yerlerdi. Ben bütün iktidarlarla kavga etmiş insanım.

Çünkü ben hiçbirine yağcılık yapmadım çünkü hep avantayı, cukkayı kendi yandaşlarına yönlendirdiler. Benim elimde avanta dağıtma yetkim yok, kamu kaynakları yok, yandaşlarıma avanta dağıtma yetkim yok. Beni bunlar didik didik ettiler."

Çölaşan, "9 milyon dolar" iddiasının nereden geldiğini ise şöyle ifade etti:

"30 Eylül 2002 tarihli Hürriyet gazetesini indirdim internetten, 3 Kasım öncesi parti yöneticilerine gidip söyleşiler yapıyoruz, Recep Tayyip Erdoğan ile görüştük, partisinin genel merkezinde, kendisiyle orada tanıştım. Gazeteden okuyorum."

Gökçek ise Çölaşan'ın verdiği yanıtlardan tatmin olmadığını belirterek, "Gerçekleri söylemiyor" dedi.

ANKARA'YA DÖNER YEDİRDİM, TOP DAĞITTIM
Gökçek'in gönderdiği e-postaları okuyan Çölaşan, Gökçek'in kendisine "Şimdiye kadar onlarca dava kaybettin. Sana hakaret eden biri olunca tazminat kazanan olunca parayı gazetene verip vermediğini bilmiyorum. Benden kazandığın parayı gazetene verdin mi vermedin mi" diye sorduğunu anlattı. Gökçek'e, "Sen benden kazandığın tazminatları Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne veriyor musun?" diye soran Çölaşan'a Gökçek'in "Vermedim. Senden kazandığım parayla Ankara'ya döner dağıttım, çocuklara top dağıttım" diye yanıt verdi.

"İ.MELİH GÖKÇEK" TARTIŞMASI
Gazeteci yazar Emin Çölaşan ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek arasındaki canlı yayın tartışmasında "İ.Melih Gökçek" gerginliği yaşandı. Tansiyonun sık sık yükseldiği tartışma programının yöneticileri zor anlar yaşadı. Çölaşan, bu programda gazeteciliğini bitireceğini iddia eden Gökçek'ten, bunu belgeleyerek gerçekleştirmesini istedi. Gökçek'in bu konuda herhangi bir belge sunamadığı programa, karşılıklı tartışmalar damgasını vurdu.

Çölaşan ve Gökçek arasında yıllara dayanan tartışma, TGRT Haber televizyonunda canlı yayında yaşandı. İlk kez canlı yayında karşı karşıya gelen Çölaşan ve Gökçek, konuşmaları için verilen ilk süreleri kullandıktan sonra tartışma, karşılıklı söz düellosuna döndü. Çölaşan'ın, Gökçek'in öne sürdüğü iddialarını belgeleriyle çürütmesi üzerine söz alan Gökçek, "Çölaşan'ın gazetecilik hayatının biteceği" söylemini doğrulayamadı.

"İ.MELİH GÖKÇEK" İMASI
Programda, Emin Çölaşan, daha önce Melih Gökçek'in adını, Gökçek'in de kullandığı biçimde "İ.Melih Gökçek" olarak kaleme aldığını, Gökçek'in ise bundan alındığını söyledi. Bunun üzerine gerginleşen tartışmada Gökçek, "Benim için ne ima ediyorsan, ben de aynısını senin için söylüyorum, 100 katını söylüyorum" diye karşılık verdi.

Çölaşan, Gökçek'in adını, köşesinde "İ Nokta Melih Gökçek" olarak yazdığı, bunun da mahkemede kişilik haklarına saldırı olarak değerlendirildiğini hatırlattı. Çölaşan'ın, herhangi bir hukukçu tarafından bu konuda uyarılmadığını ve hata yaptığını ifade etmesine karşın, gerginlik yükselmeye devam etti.

Programı yöneten Nuri Elibol ve Murat Odabaş'ın zor anlar yaşadığı gözlenirken, Gökçek'in de "ne zaman bitireceksiniz programı" diye sorduğu duyuldu.

Belge olarak, Çölaşan'ın nüfus kaydını okuyan Gökçek, cinsiyet bölümüne geldiğinde "Kadın" dedi. Bunun üzerine Çölaşan da Gökçek'i "Bu belge beni mahvetti" diye ti'ye aldı.

Gökçek'ten "Gazetecilik yaşamını bitirecek" belgeleri açıklamasını isteyen Çölaşan'a Gökçek, malvarlığını açıklama ve servetlerini takas etme gibi önerilerde bulundu.

"Çölaşan karşımda titremeye başladı. Ben servetimi açıkladım. Millet senin servetini de merak ediyor, haydi açıkla" diyen Gökçek'e karşılık Çölaşan, "Bakanlar Kurulu servetini açıklasın ben de açıklayayım" diye konuştu.
Atışmalarla ve hakarete varan ifadelerle devam eden programı yönetenlerden Elibol, kapanış anonsunda, tartışmaların kişisel boyutta, karşılıklı ve bozuk üslupla sürmesinden dolayı üzgün olduğunu dile getirdi. Dün gece 22.00'de başlayan program, yenin günün ilk saatlerine kadar sürdü.

ANKA

1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Isparta'da 4.7 büyüklüğünde ikinci deprem
 KKTC'den tarihi ayıp!
 Ceyda Erem serbest bırakıldı
 Konuşa konuşa beyin ameliyatı
 En iyi 10 1 Nisan şakası
 Davada "ak kaşık" tartışması
 Hasta Güvenliği Kongresi Antalya'da başladı
 İnternet'in 14'üncü yaşı kutlanıyor
 Bu hafta 31 kişi öldürüldü
 Meryemana yeniden yaşam buluyor
 Parkinson ilacı piyasadan çekildi
 İnternette sanal çeteye son
 Akdamar Anıt Müzesi 'ayin talebi'yle açıldı
 Kerkük'e heyet gönderebilirsiniz
 Ekranda 'i...' kavgası
 Belçika adaleti yanlıştan döndü: Erdal yargılanacak
 Başkanlardan PKK'lı mezarlarına karanfil
 Evren, Marmaris'ten ayrılmıyor
 'Askeri harekâta Türkiye karar verir'
 Yargıtay, iftiranın suç olduğuna karar verdi
 Acaristanbul'un yıkımına yargıdan durdurma kararı
 İtalya'dan 3 Türk'e nişan
 Bu okulda engel yok
 Erdoğan'dan Pepe'ye 'Bu ne Osman?'
 Beş yıldızlı otelde LLG patladı: 1 ölü, 11 yaralı
 Gül'den AB'ye protesto
 'Organ bağışı zorunlu olsun'
YILMAZ ÖZDİL
Normal Çankaya...
AKP'liler açıklamış...
ERGUN BABAHAN
Küresel dünyada siyaset gerçeği
Riyad - Atina...
MEHMET BARLAS
İnternet bir tehdit değil insanlığın...
FATİH ALTAYLI
Dünyanın en değerli çocukları
Bazı haberler bir yayın...
UMUR TALU
Sarıkız MÖ dedi!
Bir de günlük çıktı ortaya.
Eski...
ERDAL ŞAFAK
Gözlük değiştirmek
Başkenttte dün düzenlenen...
BM'ye götürürüz
Bir hafta önce 15 İngiliz askerinin İran tarafından tutuklanmasının...
'Aynı takımdayız'
AB'nin yeni Türkiye Büyükelçisi Pierini: Birbirimize karşı takımlarda...
Artık önümüz açık
Artık önümüz açık
İlk 5 sınavında zirveye kurulan Milli Takım, hem İsviçre maçının...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
Bize Ulaşın
   
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu